V utorok semifinálová odveta Slovnaft Cupu

V utorok semifinálová odveta Slovnaft Cupu

Ján SvrčekŠport14.4.2024

Už treba spraviť naozaj len malý krôčik, aby futbalisti Ružomberka piaty raz boli vo finále Slovenského pohára. V prvom semifinálovom dueli v Lipanoch mužstvo trénera Ondřeja Smetanu vyhralo 5:0, keď štyrmi gólovými trefami sa blysol Gerec a v utorok (16. apríla) ho čaká doma odveta, so začiatkom o 15:30 hod.

"Bez ohľadu na to, že proti nás nastúpi účastník tretej ligy, že máme komfortný náskok z prvého stretnutia, k zápasu musíme pristúpiť tak, ako sa patrí na semifinále národnej pohárovej súťaže. Je úplne jedno, proti komu hráte," vyhlásil O. Smetana. "My na každý zápas ideme s cieľom vyhrať a nechať na ihrisku maximum. Tak je nastavená mentalita mužstva. Pozajtra ide tiež o dobrú príležitosť dať priestor mladším hráčom, chlapcom, ktorí takisto dobre na tréningoch pracujú. Bude to pre nich zaujímavý test. Samozrejme, chceme potešiť aj našich fanúšikov."

Byť pri postupe do finále Slovnaft Cupu, ktorého dejiskom budú 1. mája Košice, nie je žiadna bežná vec. Preto pohárový duel je takisto celkom zaujímavou diváckou vábničkou.

Opäť je pripravená divácka súťaž cez polčasovú prestávku. Aktéri teraz nebudú mieriť na malú bránu, ale čakajú ich jedenástky proti náhradnému brankárovi domáceho A mužstva. Na začiatku prestávky vyhodia prípravkári do hľadiska štyri loptičky a kto ich chytí, príde na "plac". Víťaza čaká mobil Motorola a ostatných súťažiacich bohaté balíčky od sponzora klubu, akciovej spoločnosti Tauris.

Foto: facebook ŠK Odeva Lipany

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia