V. Havranová o dôvodoch prehry

V. Havranová o dôvodoch prehry

Ján SvrčekŠport4.4.2024

Vo včerajšom semifinálovom dueli Niké extraligy basketbalistiek Slávia Banská Bystrica - MBK Ružomberok (77:59) v družstve hostiek dve hráčky strávili na palubovke viac než polhodinu - Oľga Jackovecová (32:45 min.) a Viktória Havranová (30:48 min.). V domácom tíme sa im v tomto smere vyrovnala len Američanka Lindsey Pulliamová (30:34 min.).

"Ušla nám tretia štvrtina, v nej sme dostali strašne veľa ľahkých košov. Bol to trest za poľavenie v obrane. Išlo o rozhodujúci úsek v zápase. To sa už potom ťažko dobieha. Domáce body v závere stretnutia len upravovali konečné skóre," konštatovala po záverečnom klaksóne v banskobystrickej hale Havranová.

Ruža, hoci v oklieštenej zostave, bez dvoch opôr Andělovej a Buknovej, viac než polčas veľmi sympaticky vzdorovala družstvu, ktoré je nabité viacerými drahými individualitami. "Áno, dokázali sme s Banskou Bystricou držať krok. Presvedčili sme sa, že aj s takýmto súperom sa dá hrať. Za nami je len prvý duel a hrá sa na tri víťazstvá. Táto séria môže byť vyrovnaná a veľmi dlhá," vravela ďalej ružomberská hráčka.

Z viacerých strán bolo počuť veľmi pozitívne ohlasy na početnú a aktívnu divácku kulisu. "Je skvelé hrať pred takým publikom. Nielen náš fanklub, no takisto bystrický sa postarali o úžasnú atmosféru," dodala Viktória Havranová.

Druhý semifinálový duel bol, podľa očakávania, suverénnou záležitosť obhajcu titulu Piešťanských Čajok, ktoré zvalcovali Šamorín 113:47.

Séria pokračuje v sobotu (6. apríla). Obe stretnutia Ružomberok - Slávia Banská Bystrica a Šamorín - Piešťany začínajú o 18. hod.

Foto: facebook Slávia Banská Bystrica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia