V extralige len prehry ŠKST

V extralige len prehry ŠKST

Ján SvrčekŠport4.3.2024

Stolní tenisti ŠKST Ružomberok v extralige skončili na 7. mieste. Vo štvrťfinále s Geológom Rožňava dvakrát prehrali 0:5, pričom za vlastnými stolmi nezískali ani set a na Gemeri jeden. "Je to silný tím, ktorý pokojne môže získať aj titul. Opiera sa o troch kvalitných a vyrovnaných hráčov. Napriek tomu, domáci zápas bol z našej strany veľmi slabý. To platí o celom tíme. V Rožňave Tobiáš Pindura a Jakub Holubčík, odohrali aj celkom dobré partie s peknými výmenami. Ja som však zo seba bol veľmi sklamaný," uviedol Andrej Kaššay, ktorý je ružomberskou jednotkou. Geológ má vo svojom strede šiesteho hráča republikového rebríčka Andrija Sitaka a deviateho Pétera Ingemara a ešte aj výborného Ukrajinca Andrija Grebeňuka.

Ženy ŠKST si v predposlednom dvojkole základnej časti do tabuľky pripísali ďalšie dve prehry - v Devínskej Novej Vsi 1:6 a v Malackách 3:6. "Hráme to, na čo máme. Citeľne nám chýba plnohodnotná tretia hráčka," skonštatoval vedúci družstva ružomberských žien Marián Hajas. "Najdôležitejšie je, že sme v extralige zachránení."

Extraliga - muži: štvrťfinále: ŠKST Ružomberok - Geológ Rožňava 0:5, Rožňava - Ružomberok 5:0, konečný stav série 2:0 (pre Rožňavu).

Extraliga - ženy: STK Devínska Nová Ves - ŠKST Ružomberok 6:1, Majerčíková 1, MSK Malacky - Ružomberok 6:3, Pisarčíková 2, Majerčíková 1.

I. liga - muži - skupina východ: ŠKST Ružomberok B - STK Stará Ľubovňa/Jakubany 8:6, Pindura a Mikušiak po 2, Pilarčík a Blcha po 1, Blcha - Pilarčík, Pindura - Mikušiak, Ružomberok B - 1. PPC Fortuna Kežmarok 12:2, Pindura a Hodor po 3, Blcha 2, Mikušiak 2 (1 x wo), Blcha - Pilarčík, Pindura - Mikušiak.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia