Tri minútky v Koniarni rozhodli o všetkom

Tri minútky v Koniarni rozhodli o všetkom

Ján SvrčekŠport14.3.2024

V závere tretej štvrtiny včerajšieho stretnutia nadstavbovej hornej štvorky Niké extraligy ružomberské basketbalistky prehrávali s Piešťanskými Čajkami iba o dva body - 48:50. Zároveň s klaksónom ešte výsledok pred poslednou malou prestávkou zmenila Čajka a bývalá (aj) ružomberská pivotka Moravčíková - 48:52. Vtedy však asi nikto netušil, čo sa udeje po návrate na palubovku. Nakopili sa domáce chyby a najprv za tri presne namierila úplne voľná Jamesová (48:57) a po nej aj Taušová (48:60). Keď ešte dve dvojky sa ujali Moravčíkovej, Piešťany dovŕšili 14 - bodovú šnúru, čím odskočili (v 33. min.) o šestnásť bodov (49:64) a zápas, ktorý napokon skončil dvadsaťbodovým rozdielom (61:81), bol expresne a v predstihu vybavený.

"Som veľmi sklamaná," nezakrývala svoje pocity bezprostredne po skončení stretnutia, ktoré tri štvrtiny malo správny, dramatický náboj, domáca kapitánka Alexandra Buknová. "Dostať doma 81 bodov, to je strašne veľké číslo. My takto nemôžeme brániť. Ďalším dôležitým faktorom, ktorý sa podpísal pod konečný výsledok, bolo strašne veľa stratených lôpt v druhom polčase. V prvom sme mali len tri, no po prestávke ich pribudlo až osemnásť. V poslednej štvrtine to bol chaos v útoku a nezodpovedné bránenie."

Ružomberská rozohrávačka na palubovke odtiahla 31:53 min. a netajila, že mala toho plné zuby. "Určite v poslednej desaťminútovke nám odchádzali fyzické sily, čo platí aj o mne. Žiaľ, momentálne máme takú rotáciu, ako máme. Isto nenapĺňa ani trénerove predstavy. Nechcem sa vyhovárať, avšak pri vyťažení, už nedokážete v niektorých situáciách vydať toľko energie a sily, ako by sa možno žiadalo. Ja sa snažím, no nie vždy to vyzerá tak, akoby som chcela," vysvetľovala maximálne úprimne 24 - ročná Buknová, ktorá včera piešťanský kôš zaťažila štrnástimi bodmi, keď jej padli aj tri trojky.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia