TK Ružomberok na prahu ďalšej sezóny

TK Ružomberok na prahu ďalšej sezóny

Ján SvrčekŠport12.4.2024

"Do súťaží sme prihlásili dvanásť mládežníckych družstiev, ďalej mužov, ktorí po vypadnutí z druhej ligy štartujú v I. triede a dva tímy seniorov nad 45 a nad 55 rokov. Tiež sa zúčastníme súťaží v detskom Davis Cupe a Fed Cupe do osem a desať rokov chlapcov i dievčat. Tu pôjde o ďalšie štyri celky," začal s aktuálnymi informáciami "stabilný" tajomník Tenisového klubu Ružomberok Jozef Virág, ktorý v máji dovŕši 81 rokov. "V súčasnosti je u nás okolo stovky registrovaných hráčov, čo považujem za veľmi slušné číslo. Staráme sa už od tých najmenších adeptov tohto športu. To je potom základ pre celú členskú základňu i následné kategórie."

V areáli so šiestimi antukovými kurtmi na Makovického ulici sa trénuje pod dohľadom šéftrénera Matúša Plančíka, ml, Pavla Balážika, Dušana Dujavu, Martina Madleňáka a Jozefa Virága.

"Na našich dvorcoch sme už od polovice marca. Na taký skorý termín si veru počas svojej éry nepamätám. Neboli mrazy, tak sa dala antuka pripraviť. Napríklad Jano Surový, ten už aj vo februári tu hrával," vravel ďalej J. Virág.

Tradične TK Ružomberok dostal od zväzu do vienka aj niekoľko republikových turnajov. "Všetkých bude šesť. Ide o mládežnícke, kategórií C a D. Trochu nás mrzí, že sme nedostali aj nejaké ´béčko´, tak ako v minulosti. Okrem toho sa na našich kurtoch odohrá 28 zápasov v rámci súťaží družstiev. Nuž a na začiatku septembra usporiadame ďalší ročník tradičného podujatie pre rekreačných hráčov pod názvom Guláš Ópeň. Pôjde o 38. ročník v jednom slede," dodal Jozef Virág.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia