Sujov tím zajtra pod Urpínom

Sujov tím zajtra pod Urpínom

Ján SvrčekŠport5.3.2024

Zajtra (6. marca) je na programe (o 18. hod.) dohrávané stretnutie 4. kola nadstavbovej prvej štvorky Niké extraligy basketbalistiek Slávia Banská Bystrica - MBK Ružomberok. Zápas bol pôvodne naplánovaný na sobotu (2. marca), ale v tom termíne bola hala na Štiavničkách obsadená.

"S presunom sme nemali žiadny problém. Pauzu sme využili na dobrú a náročnú tréningovú robotu. Minulý týždeň dievčatá absolvovali kvalitný mikrocyklus. Verím, že teraz sme dobre pripravení na najbližšie tri, čiže posledné stretnutia nadstavby, ktoré odohráme v rozpätí jedenástich dní," uviedol tréner ružomberských žien Juraj Suja.

Čo sa týka zdravotného stavu družstva, až na Andreu Andělovú by zajtra mali byť k dispozícii všetky hráčky, aj Lucia Hadačová, ktorá naposledy, pre patálie s kolenom "stála". Družstvo už aj v kompletnom zložení trénovalo.

Bystrické "pumy" po triumfe v Slovenskom pohári, naposledy v extralige doslova zvalcovali majstrovské Piešťanské Čajky 86:58. "Slávia má družstvo na to, aby hrala tak, ako hrá," podotkol J. Suja, keď sme mu pripomenuli tento výsledok.

Ruža si naposledy s vicemajstrom zmerala sily v semifinále Slovenského pohára vo svojej Koniarni, kde prehrala 60:70, pričom pred záverečnou štvrtinou viedla 48:47. "Zajtra chceme odstrániť chyby a nedostatky z posledného zápasu a byť lepší," vyhlásil Juraj Suja.

Čo sa týka dátumov, k zmene tiež došlo ohľadom duelu ďalšieho kola. Stretnutie MBK Ružomberok - Piešťanské Čajky sa miesto 9. marca odohrá 13. marca (o 17. hod.), pretože cez víkend Čajky čaká Final Four Alpsko-jadranského pohára. Nadstavbový program "žabky" zavŕšia 16. marca v Šamoríne.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia