Súboj tabuľkových susedov: Ružomberok - Dunajská Streda

Súboj tabuľkových susedov: Ružomberok - Dunajská Streda

Ján SvrčekŠport28.3.2024

Tretie kolo futbalovej Niké ligy skupiny o titul sa začne zajtra (29. marca) zápasom MFK Ružomberok - DAC Dunajská Streda. Stretnutie, ktoré rozhoduje Lukáš Dzivjak, má výkop o 17:30 hod.

V ligovej súťaži sa títo súperi rozišli dvakrát remízou 1:1, pričom pod Čebraťom (12. augusta) ešte Liptákov viedol Peter Tomko. Druhá deľba bodov už bola pod taktovku Ondřeja Smetanu a takisto so súčasným koučom MFK vylial DAC vo štvrťfinále zo Slovenského pohára, po víťazstve 1:0, na Žitnom ostrove.

"Očakávam odlišný zápas, ako boli predchádzajúce dva. Situácia je iná. Aj hra Dunajskej Stredy sa mení, hlavne, čo sa týka práce bez lopty. Tiež väčší dôraz je kladený na defenzívu. Takže pri plnení nášho plánu ako prelomiť obranu súpera, musíme byť maximálne dôslední. DAC je známy svojou ofenzívnou kvalitou. Má vo svojom strede individuality, hráčov, ktorí sú silní na lopte, takisto rýchli," rozhovoril sa O. Smetana.

Prvý raz Ružomberok pod súčasným koučom proti tomuto súperovi nastúpi v domácom prostredí. "Verím, že si vytvoríme tlak, že hráči sa budú dostávať do šancí. Na základe posledných zápasov DAC - u, možno predpokladať, že budeme viac hrať s loptou. Tiež na to sa treba pripraviť, aby hráči využívali priestory, ktoré sa nám otvoria a častejšie sa dostávali do finálnej tretiny," pokračoval šéf realizačného tímu Ruže.

Naša najvyššia futbalová súťaž pokračuje po asociačnej prestávke. "Zápasovú pauza, počas ktorej sme mali hráčov aj na reprezentačnom zraze, sme sa snažili využiť komplexne. Trénovalo sa, no chalani mali tiež čas na odpočinok. Keďže mužstvo čaká dôležitý finiš sezóny, bolo treba aj trochu si vyčisť hlavy a poskytnúť i psychický oddych. Je dôležité nabrať energiu a chuť do záverečnej časti sezóny. Preto prvý týždeň sme netlačili na taktiku, či herné automatizmy. Skôr to bol taký balans viacerých vecí," pripojil Ondřej Smetana.

V predchádzajúcom kole Dunajská Streda doma zdolala Žilinu 2:1 a Ružomberok uspel v Podbrezovej (2:0).

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 17 výhier, 20 remízy, 12 prehier, skóre 56:49.

Foto: FK DAC 1904

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia