Slovenský pohár v biatlone

Slovenský pohár v biatlone

Ján SvrčekŠport15.2.2024

V Osrblí sa konalo 2. a 3. kolo Wiesssmann pohára v biatlone, kde si pódiové umiestnenia vybojovali aj členovia Športového klubu bežeckého lyžovania a biatlonu Ružomberok.

"Mali sme dvadsať pretekárov, čo je super. Zároveň aj odraz našej širokej základne. Boli sme asi druhým najpočetnejším klubom. ´Decká´ bojovali a dosiahli tiež viaceré veľmi pekné výsledky v žiackych kategóriách i v prípravke", rozhovoril sa predseda ŠK SKI Ružomberok Ľuboslav Palguta. "Súťažilo sa v náročných podmienkach. Aktuálne oteplenie, ktoré trvá už pol druha mesiaca, sa odzrkadlilo na bežeckých tratiach. Sneh síce držal, no bol mäkký, veľmi sa doň zabáralo. Sobota bola ešte celkom slušná, no v nedeľu sa pretekalo v daždi."

Všetko nasvedčuje tomu, že pre ružomberskú mladú zmenu to bola posledná súťaž v tejto sezóne v biatlone. "Počasie nám absolútne nepraje. Súťaže, ktoré boli naplánované na 24. februára a 2. marca, už bolo zrušené. Túto nedeľu sa ešte chystáme ísť na preteky v bežeckom lyžovaní na Štrbské Pleso," dodal Ľuboslav Palguta.

Z výsledkov pretekárov ŠK SKI Ružomberok: prvý deň - rýchlostné preteky - dievčatá prípravka: 6. Muchaničová, 8. Šidová, 9. Milanová, žiaci B (roč. nar. 2011 a 2012): 3. Plaskúr, 4. D. Palguta, 10. Glemba, muži B: 2. Ľ. Palguta, druhý deň - preteky obratnosti - dievčatá prípravka: 5. Milanová, 6. Muchaničová, 8. Šidová, žiaci B: 2. D. Palguta, 5. Plaskúr, 7. Frič, 9. Glemba, žiačky B: 9. Tomášková, rýchlostné preteky - muži B: 1. Ľ. Palguta.

Foto: ŠK SKI Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia