Skončilo 9 - mesačné čakanie na víťazstvo vonku

Skončilo 9 - mesačné čakanie na víťazstvo vonku

Ján SvrčekŠport18.2.2024

Futbalisti MFK Ružomberok si včera (17. februára) v Michalovciach pripísali do tabuľky siedmy trojbodový nástrel, no bol to prvý z ihriska súpera od 23. mája 2023, keď vyhrali v 1. kole baráže o miestenku v Konferenčnej lige v Podbrezovej 3:0.

"Konečne to vyšlo, čo k tomu dodať. Malo to však prísť omnoho skôr. Určite však z troch bodov máme radosť," reagoval kapitán Ruže Marek Zsigmund.

"Od úvodných minút sme boli lepším a nebezpečnejším tímom. Keby na začiatku padla zápasová definitíva, nikto by nemohol nič povedať. Bolo tam viac pološancí i šancí. Michalovce sa však prezentovali ako nepríjemný súper, stále hrýzli. V druhom polčase mali aj jednu dobrú príležitosť, ktorú zneškodnil brankár Tomáš Frühwald, no práve na to tam je. Nespokojní sme boli akurát s tým, že sa nepridal druhý gól. Mohli sme stretnutie pokojnejšie dohrávať," prešiel šéf ružomberskej kabíny k samotnému duelu pod Zemplínom.

Michalovce, ktorým v tabuľke patrí predposledná priečka, pričom mužstvo ešte ani raz si nevychutnalo slasť z víťazstva, majú v každom kole nôž na krku. "Tímy z konca tabuľky hrajú ako o život, do zápasu dávajú naozaj všetko. Aj keď sa im nedarí a je na nich padnutá nejakí deka. Takže každý zápas s nimi je veľmi ťažký. Preto výsledok 1:0 berieme," vravel ďalej Zsigmund.

Pred dnešným poslednými zápasmi 20. kola Niké ligy Trnava - Dunajská Streda a Slovan Bratislava - Dunajská Streda, má ôsmy Ružomberok, dve kolá pred koncom základnej časti, na štvrtú Podbrezovú, piaty Trenčín a šiestu Banskú Bystricu 5 - bodovú stratu a štvorbodové manko na siedmu Dunajskú Stredu. Skupina o titul je dosť vzdialená, lenže ešte neuzatvorená. "Šanca stále žije. Aj do ďalších zápasov ideme s cieľom vyhrať. Navyše body v každom prípade potrebujeme," doložil Marek Zsigmund.

V sobotu (24. februára MFK vycestuje do Zlatých Moraviec a na záver (2. marca) doma privíta Podbrezovú.

Foto: MFK Zemplín Michalovce

.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia