Sezónu zavŕšia zápasmi o bronzové medaily proti Šamorínu

Sezónu zavŕšia zápasmi o bronzové medaily proti Šamorínu

Ján SvrčekŠport14.4.2024

Ružomberské basketbalistky druhý raz za sebou čaká v Niké extralige miniséria play-off o 3. miesto. V sezóne 2021/2022 družstvo pod vedením trénera Juraja Suju (zatiaľ) poslednýkrát hralo finále, keď Piešťanským Čajkám podľahlo 1:3 na zápasy. Vtedy sa však v drese MBK vystriedalo šesť cudziniek. Od súťažného ročníka 2022/2023 sa klub vydal slovenskou cestou, s možnosťou doplnenia nejakej hráčky spoza rieky Moravy. Akurát v aktuálnej sezóne sa, po troch rokoch, do centra dolného Liptova vrátila ukrajinská pivotka Oľga Jackovecová z anektovaného Záporožia. Hráčka dostala ponuku, aby aj so svojim partnerom a dcérkou mohla odísť z kupovaného Berďanska, kde prežívali strach, kde ktorý deň, čo vybuchne.

V predchádzajúcej sezóne, po nastolení novej filozofie, Ružomberok v semifinále podľahol Slávii Banská Bystrica, ktorá po vstupe podnikateľa Juraja Kovala do klubu, sa vrhla hlavne na zahraničné hráčky, momentálne ich má na súpiske poltucet, 0:3. Včera sa skončilo druhé semifinále medzi týmito súperkami, výsledkom 3:1 pre bystrické "pumy". Do 27. min. sa zdalo, že ešte príde na rad aj piaty duel pri Hrone, ale potom Slávia pomerne expresne ďalší semifinálový zápas vyzmizíkovala.

J. Suja včera pochválil svoje zverenky za prvý polčas (33:25), za druhý (19:44) a zvlášť za tretiu desaťminútovku (10:29) im kde - čo aj vytkol, no na záver skonštatoval: "Môjmu družstvu patrí obdiv, že s takým tímom, ako už dlho nebol na Slovensku hráčsky postavený, sme zo šestnástich štvrtín sedem vyhrali a deväť prehrali. Sme radi, že sme si proti Banskej Bystrici vybojovali štvrtý zápas. My si dávame čiastkové ciele a ideme krok po kroku. Aj keď som v poslednom zápase čakal trochu viac, končíme semifinále so vztýčenými hlavami."

V sobotu (20. apríla) Ružomberčanky čaká vo svojej Koniarni prvý súboj o bronz s ŠBK Šamorín. Odveta pod súperovými košmi bude 24. apríla a prípadný tretí zápas (hrá sa na dve víťazstvá) by bol zase v Ružomberku 27. apríla).

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia