Š. Gerec si doplnil futbalový životopis

Š. Gerec si doplnil futbalový životopis

Ján SvrčekŠport3.4.2024

V sezóne 2021/2022 ružomberskí futbalisti v Slovnaft Cupe v 4. kole doma zdolali Odevu Lipany 1:0, keď jediný gól padol až v 73. min. po dorážke Tomáša Bobčeka. Včera v semifinále domácej pohárovej súťaže liptovský kolektív vyhral v Lipanoch 5:0, pričom za necelú polhodinu viedol 3:0 a do prestávky svoj náskok ešte zveľadil - 4:0.

"Nie, taký plán nebol, že na súpera vyletíme v snahe, čo najskôr rozhodnúť," vysvetľoval stratégiu proti účastníkovi tretej ligy tréner Ruže Ondřej Smetana. "Rátali sme s ťažším priebehom. S tým, že domáci sa pokúsia o nejaký tlak, o nápor. Je známe, že v domácom prostredí sú nepríjemným súperom a na ich ihrisku sa natrápili, ba aj prehrali, viaceré kvalitné mužstvá. Takže, bol pripravený trochu iný scenár. Napokon všetko super vyšlo."

Kľúčovou postavou na trávniku bol Štefan Gerec. Najprv sa "postaral" o vylúčenie domáceho brankára Petra Bartoša a potom jeho nástupcovi Lukášovi Šupkovi "šupol" štyri "góliky", pričom ešte trafil aj žrď. "Pred červenou kartou si Gerec zabehol za súperovu obranu. Presne tak, ako to chceme. Pri góloch zase zúročil prácu celého tímu. Ako útočník bol tam, kde má byť. Pomohol mužstvu a odviedol dobrú prácu," povedal na adresu 31 - ročného hráča hlavný kouč MFK.

Z Gereca včera prýštil veľký futbalový apetít. Nešetril pohybom a mal aj nos na góly. "Samozrejme, že mi zápas chutil. Keď strelíte gól, chcete pridať aj ďalší. Napokon všetko vyšlo dokonale. Takže musím byť maximálne spokojný," vravel člen ružomberskej ofenzívy, ktorý rozobral Odevu do skrutky. "Veru, nepamätám si, či vôbec niekedy sa mi podarilo v jednom zápase štyrikrát skórovať. Možno raz za dorast, lenže ani to nie som si istý." K samotnému stretnutiu ružomberský futbalista dodal: "Prišla krásna návšteva, cez dve tisíc divákov. Myslím si, že dobre sme sa na zápas pripravili a ideálne ho aj otvorili. Určite nám pomohlo vylúčenie domáceho brankára a rýchle góly. Výsledok 5:0 je veľmi pekný. Ale do odvety takisto pôjdeme na sto percent. A za víťazstvom. Nič nechceme podceniť."

Foto: facebook Odeva Lipany

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia