Ružomberskí kadeti spod vysokej siete, budú hrať o republikové kovy

Ružomberskí kadeti spod vysokej siete, budú hrať o republikové "kovy"

Ján SvrčekŠport29.4.2024

Družstvo kadetov VK One Ružomberok (tréner Peter Pytel) postúpilo na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska vo volejbale, ktorý sa za účasti šiestich tímov uskutoční 11. a 12. mája v Ružomberku, a to na dvoch miestach – v športovej hale T 18 na Plavisku a v telocvični Spojenej školy na ul. Scota Viatora. Najprv sa bude hrať v dvoch trojčlenných skupinách.

O usporiadanie M SR sme sa uchádzali už skôr. Takisto podujatie nám bolo pridelené, keď ešte neboli známi jeho účastníci. No netajím, dúfali sme, že na záverečný turnaj postúpia aj naši chlapci a napokon to vyšlo,“ rozhovoril sa predseda VK One Ružomberok Tomáš Varga. „Družstvo veľmi dobre sezónu otvorilo a potom sa držalo v skupine Stred na druhom postupovom mieste, za suverénnym Volejbalovým klubom Rachmaninka Liptovský Mikuláš. V závere nadstavbovej hornej štvorky situáciu zdramatizoval ŠVK Tatran Banská Bystrica-Slovenská Ľupča. O druhom postupujúcom padlo rozhodnutie až včera. Naši chalani zvládli obe stretnutia v Žiline s VKŠ - 3:1 a 3:0 a Bystrica dvakrát prehrala v Liptovskom Mikuláši 1:3 a 2:3.“

V tabuľke skupiny Stred nadstavbovej časti o 1. – 4. miesto prvý skončil Liptovský Mikuláš (94 bodov), pred Ružomberkom (72) a Banskou Bystricou (70).

Ďalšími účastníkmi republikového šampionátu v druhý májový víkend pod ružomberskou vysokou sieťou budú VKP Bratislava, VO 1970 MŠK Púchov, TJ Slávia Svidník a VKM Stará Ľubovňa.

Foto: VK One Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia