Ružomberskí futbalisti cestujú na Žitný ostrov

Ružomberskí futbalisti cestujú na Žitný ostrov

Ján SvrčekŠport19.4.2024

Po troch týždňoch sa ružomberskí futbalisti opäť v Niké lige, v nadstavbovej skupine o titul, stretnú s DAC Dunajská Streda, no tentoraz v MOL Aréne. Naposledy (29. marca) doma remizovali 1:1. Tento víkend sa nadstavba prehupne do svojej druhej „polky“.

Zase nás čaká zápas v prostredí, ktoré patrí k tým najnáročnejším v našej lige. Možno to bude ešte ťažšie než naposledy v Žiline (0:0). Musíme sa dobre takticky pripraviť a urobiť maximum, aby sme boli úspešní. To však tvrdím za každým,“ rozhovoril sa tréner ružomberského mužstva Ondřej Smetana.

DAC naposledy uhral cennú remízu (0:0) v Bratislave už so staronovým majstrom Slovanom. „Dunajská Streda len potvrdzuje, že sa stáva komplexnejším a vyváženejším tímom. Našla dobrý balans medzi defenzívou a útokom. Mužstvo v oboch týchto činnostiach je veľmi silné, čo je zároveň ťažké pre súperov. DAC prerobil organizáciu svojho bránenia. S blížiacim sa záverom sezóne, mení aj svoj štýl, či rozostavenie,“ vravel na adresu zajtrajšieho súpera Smetana.

Naposledy v Žiline, kde však mužstvo od 62. min. hralo bez vylúčeného Gabriela, bola ružomberská ofenzíva príliš diétna. „Áno, budeme chcieť byť smerom dopredu odvážnejší. V Žiline to bol pre nás, po dlhšej dobe, veľmi ťažký zápasom smerom dopredu, a to kvôli viacerým aspektom. Zajtra očakávam trochu iné stretnutie. Určite DAC si bude chcieť vytvoriť tlak a nenechávať nám veľmi priestory na rozohrávku. Avšak verím, že naši hráči sa do nejakých šancí dostanú, že si nájdu okienka v súperovej obrane.“

Doma v dueli s Trnavou Liptáci prišli o vylúčeného Tučného, ktorý si odpykáva trojzápasový trest. Gabriel zase videl červenú kartu pod Dubňom a dostal stopku na dva zápasy. Takéto straty v minulosti neboli bežné. „Musíme sa plne koncentrovať, aby sme zvládli finále sezóny, v čo najsilnejšom zložení a s plným počtom hráčov. Preto sa treba vyvarovať takýchto nepríjemností. Je to aj o správnom nastavení. Ešte aj pred zápasom sa o tom budeme baviť. Viem, že niekedy je to na ihrisku ťažké a nie všetko sa dá ustrážiť. Lenže práve koncentrácia a disciplína rozhodujú veľké zápasy,“ doložil Ondřej Smetana.

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 17 výhier, 21 remíz, 12 prehier, skóre 57:50.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia