Ružomberské kočky jar otvorili víťazne

Ružomberské "kočky" jar otvorili víťazne

Ján SvrčekŠport25.2.2024

Po zimnej prestávke sa začala aj I. liga vo futbale žien. V úvodnom jarnom a celkove 14. kole, ružomberské futbalistky vyhrali nad MFK Dukla Banská Bystrica 3:1, keď v 23. min. ako prvé inkasovali.

"Aj takéto zvyknú bývať prvé zápasy po dlhej zimnej príprave. Chvíľu trvá, kým si hráčky na ihrisku sadnú a preorientujú sa na vážne majstrovské stretnutie. Náš výkon bol taký nesúrodý, rozháraný, s množstvom nepresností. Som však rád, že dievčatá trpezlivo išli za svojim trojbodovým cieľom až do konca a napokon zápas zlomili na svoju stranu. Možno z našej strany to nebol pekný zápas, no zvládli sme ho a získali dôležité body," konštatoval po včerajšom dueli na umelej tráve pod Čebraťom tréner ružomberských žien Jaroslav Súkeník.

Domáci tím musel najprv dobiehať jednogólové manko a potom zase sa snažil o úplný obrat. Ešte v 79. min. svietil na tabuli nerozhodný stav 1:1. "Bolo to ťažké stretnutie. Tri štvrtiny zápasu sme hrali na jednu bránu. Súper však číhal na naše chyby a jednu aj, po vydarenom brejku využil. Chvalabohu do prestávky sa dievčatám podarilo vyrovnať. To bola taká dôležitá, aj psychická vzpruha," dodal J. Súkeník.

MFK Ružomberok - MFK Dukla Banská Bystrica 3:1 (1:1)

Góly: 43. Bruníková, 79. Maslová (z 11 m), 82. vlastný (Havranová) - 23. Havranová.

Ružomberok: Gregorcová - Adamčiaková, Harezníková, Krivačková, Ogureková (46. L. Žihľavníkova), Kovalikova, Bruníková (86. Hutirová), Líšková (76. Húsková), Sirejová (57. R. Žihlavníková), Havalec, Maslová (86. Hudeková).

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia