Ružomberská nádej sa dostala na 42 bodov

Ružomberská nádej sa dostala na 42 bodov

Ján SvrčekŠport18.3.2024

Je to ešte len "decko", viac - menej začínajúca hráčka, ale aj tak klobúk dole. Adela Kapláňová (MBK Ružomberok) vo včerajšom zápase súťaže basketbalistiek, kategórie U 13, skupiny Východ v Bardejove, kde hostky vyhrali 68:54, nastrieľala 42 (!) bodov svojho družstva. Veru, to sa len tak nevidí.

"Nuž, čo, Adel mala veľké sólo. Domáce hráčky si s ňou nevedeli poradiť. Ja zase, keď sa niekomu darí, tak ho nezastavím striedaním. Veď pre dievča je to tiež veľké povzbudenie," úprimne sa tešil tréner ružomberských mladších žiačok Anton Panis. "Aj som ´srandoval´, nech už prestane, lebo nám ju niekto zoberie. Hneď som telefonoval ocovi Adelky, aby som sa mal s kým podeliť o svoju radosť. A to si dievčina zabudla doma tenistky a musela nastúpiť v cudzích, vypožičaných."

Ružomberská "trinástka" je v tabuľke základnej skupiny druhá (s jednou prehrou) za Young Angels Košice, má však o zápas menej a na záverečnom turnaji majstrovstiev Slovenska určite bude bojovať o méty najvyššie. "Ide o skvelý kolektív," pokračoval A. Panis. "Kapláňová je zase čistý líder. Už dlhšie si vzájomne veľmi dobre rozumieme. Keď proti nám stojí slabší súper, tak sa strelecky odmlčí, dá päť-šesť bodov. Ak však hráme proti silnému družstvu, tak dokáže doslova vyvádzať. Netajím, mojim cieľom je vychovávať individuality."

Foto: Jozef Kapláň

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia