Ružomberok cestuje do Zlatých Moraviec

Ružomberok cestuje do Zlatých Moraviec

Ján SvrčekŠport23.2.2024

V sobotu (24. februára) v predposlednom, 23. kole Niké ligy ružomberských futbalistov o 15. hod. čaká vonku posledný tím tabuľky ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Mužstvo, ktoré je bez víťazstva, len so štyrmi bodmi za remízy, bude viesť už tretí tréner v aktuálnej sezóne, doterajší kouč tamojšej "devätnástky" Andrej Štefanka. Štrnásť kôl sedel na lavičke Vladimír Cifranič a ďalších šesť Vladimír Hipp, ktorý po poslednom zápase v Bratislave so Slovanom (1:4) bol tiež odvolaný.

Kým v jeseni, po príchode nového trénera Ondřeja Smetanu, Ružomberok ani na jeden "majstrák" nenastupoval v úlohe favorita, teraz je to druhý duel za sebou (po Michalovciach), kde mu takáto rola patrí. Šéf jeho realizačného tímu to však nerieši. "Takto sa na zápas nepozerám. Stále sme v pozícii, keď niečo doháňame. V každom kole potrebujeme mať výsledok a samozrejme tiež adekvátny výkon. Bez ohľadu na to, či ide o mužstvo z hornej, alebo dolnej polovice tabuľky. Vždy k stretnutiu musíme pristúpiť rovnako a snažiť sa o náš spôsob hry. V prvom rade sa treba dobre pripraviť, byť koncentrovaní a spraviť všetko pre úspech," uviedol O. Smetana.

Tri body sú jednoznačne imperatívom, no zároveň tréner čaká aj herné zhodnotenie predchádzajúceho tréningového bloku. "O to sa snažíme každý týždeň. Samozrejme, veľa závisí od toho, čo vám súper dovolí. Všetko tiež má svoj vývoj a vyžaduje si trpezlivosť," vravel ďalej český kormidelník MFK.

Tento týždeň mužstvo už vstúpilo aj na hlavnú plochu svojho štadióna. "V stredu a vo štvrtok sme boli na prírodnej tráve. Samozrejme, terén bol ešte trochu ťažší. Už sme ale potrebovali dostať chlapcov ´umelky´ na normálny trávnik," dodal Ondřej Smetana.

Prvý vzájomný zápas týchto súperov pod Čebraťom sa skončil domácim víťazstvom 2:0, keď skórovali Tučný a Lavrinčík.

Ružomberok dve kolá pred koncom základnej časti stráca na piatu Banskú Bystricu, šiesty Trenčín a siedmu Podbrezovú päť bodov.

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 15 výhier, 10 remíz, 2 prehry, skóre 49:20.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia