Príde účastník skupinovej fázy Konferenčnej ligy

Príde účastník skupinovej fázy Konferenčnej ligy

Ján SvrčekŠport5.4.2024

Dnes sa zápasom MŠK Žilina - Slovan Bratislava začne 4. kolo nadstavbovej časti futbalovej Niké ligy, skupiny o titul. Zajtra (6. apríla) je na programe (o 15. hod.) druhý zápas MFK Ružomberok - Spartak Trnava a v nedeľu (7. apríla) posledný DAC Dunajská Streda - FK Železiarne Podbrezová.

Pod Čebraťom pôjde o súboj piateho a druhého tímu aktuálnej tabuľky. Pri pohľade na doterajšiu bilanciu Spartaka (15 víťazstiev - 3 remízy - 7 prehier), tiež za pozornosť stojí len 22 inkasovaných gólov v dvadsiatich piatich kolách. Pred zajtrajším stretnutím sme hovorili s trénerom ružomberského mužstva Ondřejom Smetanom.

Aký zápas očakávate?

"Znovu veľmi náročný. Pricestuje veľmi silný tím, v jeseni účastník európskej pohárovej súťaže."

Ako vnímate herný štýl Spartaka?

"Vidíme, že Trnava sa v posledných zápasoch našla v dobre organizovanej defenzíve. Ťažko sa dostávajú súperi cez jej obranu. Musíme hľadať nejaké okienka, priestory. Čo sa týka ofenzívy, má niekoľko individualít. Mužstvo dokáže kedykoľvek pohroziť, o čom sme sa mohli presvedčiť i v poslednom vzájomnom zápase."

Spartak v tomto súťažnom ročníku zatiaľ v meraní síl s Ružomberkom ťahá za kratší koniec, doma len remizoval (2:2) a pod Čebraťom prehral 0:1. O to viac bude chcieť pri tretej konfrontácii uspieť, čo vy na to?

"Takto sa na to nepozerám. Neviem, či v tejto fáze sezóny niekto hľadí na dáke historické štatistiky. Každý sa maximálne sústredí na najbližší zápas. Ani ja neriešim aká je doterajšia vzájomná bilancia."

Ale predsa, ako si vybavujete posledné stretnutie s Trnavou?

"Bol to zápas, ktorý sme jednoducho museli vyhrať. Tomu bola prispôsobená aj naša taktika. Chalani do tohto súboja dobre vstúpili. Prvý polčas bol z našej strany slušný, aj na lopte. Takisto v plnení defenzívnych úloh. Po prestávke sme už boli pasívnejší. Viac - menej sme si len strážili výsledok."

Pred týždňom vaše mužstvo na vlastnom ihrisku remizovalo s Dunajskou Stredou 1:1, čo by ste zajtra v porovnaní s týmto zápasom chceli zmeniť?

"Byť kvalitnejší vo finálnej tretine, tiež zlepšiť samotné rozhodovanie sa pred ňou. Chceme byť aj presnejší a vytvárať si viac šancí. Hoci nebude to ľahké, pretože Trnava veľmi dobre bráni."

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 29 víťazstiev, 23 remíz, 26 prehier, skóre 94:88.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia