Pri jednej hlavičke si už Boďa myslel, že je gól

Pri jednej hlavičke si už Boďa myslel, že je gól

Ján SvrčekŠport9.3.2024

Vo včerajšom zápase 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy, v skupiny o titul MFK Ružomberok - Slovan Bratislava (0:1), v domácom tíme do druhej polovice naskočil do ofenzívy Boďa, keď vystriedal Tučného a ukázalo sa, že to bol dobrý, aj keď nie gólový ťah. Vysoký "hroťák" MFK mal napokon najbližšie k zápisu do streleckej listiny.

"Pri jednom rohu už som myslel, že lopta z mojej hlavy je v sieti, lenže brankár Borjan ukázal svoju kvalitu," rozhovoril sa Boďa. "Tréner ma na ihrisko poslal s jednoznačným poslaním, dať gól. Škoda, že to nevyšlo, mal som možnosti na skórovanie."

Aj keď Liptáci s veľkým favoritom odohrali výbornú partiu a "belasí" sa o výsledok museli báť až do konca, v ich kabíne bolo po zápase smutno. "Nemôžeme byť s našim výkonom úplne spokojní, keď sa prehralo. Bolo známe, že Slovanu budú chýbať viacerí kľúčoví hráči, takže mrzí, že sme z toho viac nevyťažili. Bol to ťažký zápas. Kvalita súpera je nespochybniteľná. Na ihrisko sa však išlo s plánom vyhrať a natiahnuť naše šnúry, či už bez prehry, alebo trojbodovú. V druhom polčase prišli naše šance. Myslím si, že remízu by sme si boli zaslúžili," vravel ďalej ružomberský útočník.

Týmto duelom Ružomberok vykročil do hornej šestky, kde ho čakajú všetky len extra náročné stretnutia. Najbližšie mužstvo vycestuje do Podbrezovej. "Aj keď prvý zápas výsledkovo nevyšiel, myslím si, že dobre sme sa odrazili. V konečnej tabuľke je našim cieľom skončiť, čo najvyššie. Tento zámer sme chceli začať napĺňať už v súboji s majstrom. Nepodarilo sa, no o to viac budeme namotivovaní na najbližšiu sobotu," doložil Martin Boďa, ktorý v našej najvyššej futbalovej súťaži má v štatistikách (zatiaľ) 70 štartov a štrnásť gólových nástrelov.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia