Pred Veľkou nocou hokejový drobizg na ružomberskom ľade

Pred Veľkou nocou hokejový drobizg na ružomberskom ľade

Ján SvrčekŠport26.3.2024

Vo štvrtok a v piatok (28. a 29. marca) bude ružomberský zimný štadión dejiskom turnaja Red Rose Cup, ktorý domáci klub vypísal pre najmladšie kategórie, a to ročníka narodenia 2014 a 2015.

"Ide o 3. ročník, keď k podujatiu sa vraciame po lanskej pauze. Tieto detičky nemajú počas sezóny veľa turnajov, a aj týmto formátom ich chceme motivovať, aby nám zostali pri hokeji. Využili sme dva voľné dni v škole za sebou," povedal pre náš portál manažér MHK Ružomberok Peter Matejka.

Ide o špecifický model. "Ľadová plocha je rozdelená na dve ihriská, hrať sa bude v oboch tretinách. V strede klziska umiestnime striedačky a minimantinely," vysvetľoval funkcionár hostiteľského klubu.

V akcii bude dvanásť družstiev - MHK Ružomberok (bieli a červení), Draci Liptovský Mikuláš (bieli a modrí), Barani Banská Bystrica (červení a bieli), HK Iskra Partizánske (červení a bieli), HOBA Bratislava, HK Dukla Michalovce, MMHK Nitra a Dolný Kubín. "Záujem bol ešte väčší. Dokonca sme museli odriecť Slovan Bratislava. Prihlásil sa až po termíne, keď sme už boli plní," dodal Peter Matejka.

Zápasový maratón sa začína vo štvrtok o 9:00 hod.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia