Pred pohárovým semifinále: Lipany - Ružomberok

Pred pohárovým semifinále: Lipany - Ružomberok

Ján SvrčekŠport1.4.2024

Zajtra (2. apríla) o 16:00 hod. je na programe prvý semifinálový zápas Slovnaft Cupu ŠK Odeva Lipany - MFK Ružomberok. Odveta bude 16. apríla o 15:30 hod. pod Čebraťom. V druhej semifinálovej dvojičke medzi Podbrezovou a Trnavou sa bitka o postup do finále národnej pohárovej súťaže (bude 1. mája v Košiciach), začne v stredu (3. apríla) pri Hrone.

Lipanom, ktoré zo Slovenského pohára vo štvrťfinále vyliali účastníka Niké ligy Skalicu a predtým aj dvoch druholigistov Myjavu a Dolný Kubín, v aktuálnej tabuľke III. ligy, skupiny východ patrí ôsma priečka, ale len s bodovou stratou na piaty "flek" a päťbodovým mankom na tretiu Rimavskú Sobotu. Naposledy Odeva doma podľahla Snine 0:1. V "pohári" sa však aj tímy z nižších "podlaží" dokážu na favoritov neraz vytiahnuť.

Kouč Liptákov Ondřej Smetana nerieši súťaž súpera, pozerá sa jednoznačne na svoj tím. "Hneď po prvoligovom dueli s Dunajskou Stredou som chlapcom v kabíne povedal, že teraz nás čaká, zatiaľ, najdôležitejší zápas, čo sme spolu. Takto to vnímam. Je fajn, že sme v súčasnej fáze sezóny aj v pohárovej súťaži. Treba si to vážiť, a tak aj k obom semifinálovým zápasom pristúpiť," vravel pre náš portál Smetana.

Pripraviť si, čo najlepšiu východiskovú situáciu pred domácou odvetou. Taký bude zajtra ružomberský plán na východe republiky v okrese Sabinov. "Musíme rovnako k zápasu pristúpiť akoby sme hrali vonku so Slovanom Bratislava, či s iným prvoligistom. Len zopakujem, pre nás je to extrémne dôležité stretnutie," dodal Ondřej Smetana, ktorý po dvoch dňoch voľna sa dnes poobede zase stretol so svojimi zverencami.

Ešte dodajme, že pod vedením českého trénera Ruža v Slovnaft Cupe zvládla tri prekážky - Tatran Liptovský Mikuláš, FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa a DAC Dunajská Streda.

Foto: autor, MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia