Pred pohárom s L. Hadačovou

Pred "pohárom" s L. Hadačovou

Ján SvrčekŠport16.2.2024

Pivotka MBK Ružomberok Lucia Hadačová v januári 2022 nebola pri triumfe družstva trénera Juraja Suju v Slovenskom pohári na domácej palubovke. Vtedy ešte rodená Ružomberčanka obliekala dres KP Brno.

Ako vnímate, že národná pohárová súťaž od dnes do nedele vyvrcholí práve v ružomberskej Koniarni? - spýtali sme sa 28 - ročnej Hadačovej, ktorá sa v lete 2022 vrátila do svojho materského klubu.

"Samozrejme, teším sa, že turnaj organizuje náš klub. Domáce prostredie je veľká výhoda. Takisto sa veľmi teším na našich divákov, verím, že nás príde povzbudiť veľa ľudí."

Naposledy Ružomberok odohral v extralige veľmi dobrý zápas v Piešťanoch, takže je na čom stavať, čo poviete?

"Dúfam, že ide o určitý výkonnostný progres, no nechcem to zakríknuť. Želám si, aby naše výkony ďalej gradovali. Verím, že sa zomkneme, ako tím a pôjdeme správnym smerom."

Všetko nasvedčuje tomu, že v semifinále narazíte na Sláviu Banská Bystrica, ktorá dnes proti CBK Košice je obrovským favoritom. Čo môže na "pumy" platiť?

"Dobrá otázka. Musíme byť presvedčení, že nájdeme správny kľúč na Banskú Bystricu. Potrebujeme eliminovať jej silné stránky a ťahať spoločne, ako jeden kolektív."

Už ste spomenuli domáce prostredie. Čo zvlášť si od neho sľubujete?

"Máme skvelých fanúšikov. Vieme, že nikto nechodí rád hrať do Ružomberka. Za to môžu aj naši verní priaznivci. Dokážu nás dotlačiť k výsledkom."

Kto konkrétne vás príde povzbudiť?

"Uvidíme. No verím, že z mojej rodiny, alebo z okruhu ďalších blízkych, sa v hale nazbiera hojný počet ľudí a takisto pomôžu k vytvoreniu dobrej atmosféry."

Kto z rodiny pravidelne navštevuje vaše domáce zápasy?

"Zväčša priateľ, rodičia a krstný, ktorý je u nás taký najväčší fanúšik. No tiež chodí sesternica s deťmi. Nazbierajú sa aj kamaráti, je to také pestré."

Dnešný program Final Six Slovenského pohára

O 14:00 hod.: Slávia Banská Bystrica - CBK Košice, o 16:30 hod.: ŠBK Šamorín - Young Angels Košice.

Foto: Piešťanské Čajky

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia