Prečo boli dve tlačové besedy

Prečo boli dve tlačové besedy

Ján SvrčekŠport30.3.2024

Vo včerajšom zápase 3. kola nadstavbovej časti, skupiny o titul futbalovej Niké ligy Ružomberok - Dunajská Streda (1:1) sa iskrilo, a asi viac než na ihrisku, medzi lavičkami. Nevieme, čo sa presne stalo, no tréner DAC - u Xisco Muňoz odmietol prísť na spoločnú tlačovú konferenciu. Takže najprv bol zástupcom médií k dispozícii domáci kouč Ondřej Smetana a potom do press centra prišiel španielsky kormidelník DAC - u.

Samozrejme téma emócií pri lavičkách a "oddelenej" tlačovky po zápase nechýbala.

"Nebudem sa za nič schovávať. Viem, že som mladý tréner, možno netrpezlivý, ale mám svoje ambície a motiváciu. Takisto majiteľ klubu je náročný. Tiež ja som náročný na seba, na chlapcov. Myslím si, že to isté platí aj o hráčoch. Chcú byť úspešní, majú hlad, chcú vyhrávať a doma túžili zdolať DAC. Potom sa vyskytnú situácie, keď ste v emóciách a bez nich to ani nie je ono. Prídu tiež sporné situácie, ktoré by sa dali riešiť aj lepšie... Na Dunajskú Stredu sme sa pripravovali štrnásť dní a chceli sme zápas zvládnuť inak," vysvetľoval O. Smetana a čo - to odkryl aj z narušenej komunikácie s Muňozom. "Od posledného zápasu Slovenského pohára v Dunajskej Strede je situácia napätá. Tam sme si nepodali ani ruky. Ani som ho po zápase nevidel. Dnes boli medzi nami výmeny názorov. Vyskytlo sa veľa sporných vecí. Samozrejme, lavičky sa mali chovať inak. To si teraz môžeme povedať. Emócií bolo hodne, avšak neudialo sa nič neštandardné."

Takisto Muňoz bol vyzvaný, aby sa k tejto téme vyjadril. Konkrétne ale nevysvetli, prečo nechcel so Smetanom sedieť za jedným stolom, ani prečo sa mu, údajne mal šéf realizačného tímu Liptákov ospravedlniť. "Pre mňa sú v živote najdôležitejšie hodnoty. Je jedno, či ste na futbale, v divadle, alebo v kine. Na ihrisku vždy musíte mať rešpekt pred súperom, hráčmi, rozhodcami. Toto bol dôvod. Milujem futbal, bojujeme deväťdesiat minút, no nesmie sa pri tom stratiť spomenutý rešpekt. Ale ideme ďalej a domácemu trénerovi želám len to najlepšie," reagoval lodivod Dunajskej Stredy.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia