Po skončení Slovenského pohára pod ženskými košmi

Po skončení Slovenského pohára pod ženskými košmi

Ján SvrčekŠport19.2.2024

V Slovenskom pohári basketbalistiek sa včera v ružomberskej Koniarni "prepisovali" dejiny. Prvý raz trofej získala Slávia Banská Bystrica, keď vo finále, po predĺžení, zdolala Piešťanské Čajky 73:70. Nový držiteľ pohára v centre dolného Liptova úspešne zvládol dve drámy. V semifinále s Ružomberkom, keď v 34. min. prehrával 49:52, no aj v tomto duel mu patril finiš - 70:60. Náš portál o zhodnotenie turnaja popýtal trénera Ruže Juraja Suju.

"Veľmi sme chceli prejsť cez Banskú Bystricu do finále, ale dievčatá nemali na to. Súperky nás uskákali svojou výškou a fyzickou prevahou. Tieto svoje prednosti maximálne využili k zisku 21 útočných doskokov, ktoré im zabezpečili víťazstvo. Naše družstvo konečne malo slušné percento streľby, vyššie ako Slávia. Lenže aj dvadsať stratených lôpt, čo nás takisto stálo postup. To všetko ma mrzí, no zároveň treba povedať, že na turnaji sme neprepadli. V konečnom dôsledku dievčatá ustáli to, čo mali, tretie miesto. To je realita a odraz našej kvality. No nie sme ďaleko od toho, aby naše hráčky skúsili Banskej Bystrici ukradnúť nejaký zápas. Zatiaľ nám v závere stále niečo chýbalo. V extralige sme doma prehrali o šesť bodov, teraz o desať, pričom oba duely boli vyrovnané. Musíme naďalej pracovať a možno príde nejaký zlom."

Aj sám Juraj Suja sa maximálne vložil do prípravy na semifinálový "ring" proti "pumám", na tento zápas boli tiež zamerané posledné tréningové dni. Preto nie div, že po záverečnom klaksóne sklamanie na domácej lavičke bolo značné. Pripomeňme, že v stretnutí o 3. miesto, mimochodom išlo na lavičkách o súboj dvoch manželov, tím Juraja Suju naplnil papierové predpoklady a zdolal ŠBK Timey Sujovej 77:43.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia