Po dvoch týždňoch znovu Ruža versus železiari, ale pri Hrone

Po dvoch týždňoch znovu Ruža versus "železiari", ale pri Hrone

Ján SvrčekŠport15.3.2024

Futbalisti MFK Ružomberok zajtra (16. marca) v 2. kole nadstavbovej skupiny Niké ligy o titul o 15. hod. nastúpia v Podbrezovej.

So "železiarmi" sa Liptáci stretli pred dvomi týždňami v poslednom kole základnej časti, keď si po víťazstve 2:1 vybojovali hornú šestku. Ružomberok do nadstavby vstúpil domácou prehrou so Slovanom Bratislava 0:1 a Podbrezová vyšla naprázdno v Žiline - 2:3. V stredu mužstvo od Hrona senzačne postúpili do semifinále Slovnaft Cupu, keď na bratislavskom Tehelnom poli zdolalo domáci Slovan 3:1. Pred duelom s Podbrezovou sme hovorili s ružomberským hlavným trénerom Ondřejom Smetanom, ktorý od svojho príchodu pod Čebrať prvý raz nebude šéfovať lavičke svojho mužstva, pretože kvôli trom žltým kartám môže sedieť len na tribúne.

Aký zápas očakávate?

"To je dobrá otázka. Samozrejme, vždy človek premýšľa nad nejakým výkonom. Myslím si, že pôjde o podobné stretnutie ako naposledy u nás. Oba tímy sa chcú prezentovať vlastným spôsobom a nebudú od svojich zámerov upúšťať. Pred nami je určite veľmi náročný zápas."

Pôjde asi tiež o konfrontáciu herných stratégií, čo poviete?

"Proti takémuto súperovi potrebujete podať komplexný výkon. Takticky vyspelý a byť maximálne koncentrovaní. Len tak môžete uspieť. Na to sme sa aj pripravovali."

Len pred pár dňami ste s týmto mužstvom hrali, môžete ho ešte niečím prekvapiť?

"Vždy sa dá. Či už štandardnými situáciami, iným rozostavením, personálnymi zmenami a podobne. Verím, že nám niečo vyjde."

Čo poviete na podbrezovský pohárový kúsok, vyradenie Slovana?

"Kto videl priebeh zápasu, tak z konečného výsledku nemôže byť prekvapený. Podbrezová sa prezentovala veľmi kvalitným a sústredeným výkonom. Hráči presne plnili to, čo chceli. Takticky i bežecky boli na vysokej úrovni. Na druhej strane, Slovan im poskytol aj dosť priestoru."

Aké ponaučenia by si vaši hráči mali zobrať z posledného ligového duelu proti Slovanu?

"Prvom rade treba byť efektívnejší. Našich šancí nebolo dáko veľa, no niečo sa premrhalo a dačo zase nedotiahlo. Mohli sme byť tiež oveľa dôslednejší vo finálnej tretine ihriska. A koncentrovaní po celých deväťdesiat päť minút, ako predtým doma proti Podbrezovej. Zajtra nesmieme dopustiť také zaváhanie, ako so Slovanom v závere prvého polčasu. Súpera sme veľmi ľahko pustili za náš chrbát. O niečo také sa určite bude pokúšať aj Podbrezová. Vpredu bude našou ambíciou vytvoriť si čo najviac šancí, zamestnávať a rozťahovať domácu obranu. Byť silní na lopte a hrať rýchlo."

Poznáte sa aj bližšie s vašim krajanom, Romanom Skuhravým na podbrezovskej lavičke?

Nie, nie sme ani kamaráti. Už sme sa stretli ako tréneri, svojho času sme aj proti sebe hral, keď Skuhravý pôsobil v Dukle Praha, ale to je všetko."

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 13 výhier, 2 remízy, 3 prehry, skóre 14:12.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia