Po antibiotikovej výluke prvý štart v sezóne

Po antibiotikovej výluke prvý štart v sezóne

Ján SvrčekŠport16.4.2024

V sobotu (13. apríla) v chorvátskej Pule novú sezónu v cross country otvoril Matej Ulík z Liptovskej Osady. Slovenský reprezentant na podujatí XCO Premantura Rosky Trails v konkurencii 49 pretekárov skončil na 13. mieste.

"Na štart som sa postavil len po dvoch týždňoch tréningu, predtým, ešte na sústredení v Španielsku, ma na štrnásť dní stoplo ochorenie, keď som bol na antibiotikách. Po nedobrovoľnej pauze človek začínal zase prakticky odznova," rozhovoril sa 27 - ročný slovenský reprezentant. "Už som však potreboval nejaký štart, veď tento víkend začína v Drozdove Slovenský pohár na horských bicykloch. Konkurencia v Pule sa zišla taká štandardná, nič extra. V prvej polke pretekov som jazdil do piateho miesta, no potom som sa začal prepadávať. No tréningoch to bolo celkom fajn, no keď som išiel na ostro, nebola intenzita ešte na žiadúcej úrovni. Tréningové výpadky boli cítiť, ale som rád, že takáto možnosť bola."

Člena českého Expres CZ-Scott Team – Kolín, ktorý bude obhajovať republikový titul a víťazstvo v Slovenskom pohári v kategórii elite, sme spýtali, či sa mu u nás črtá nejaká vážna konkurencia. "Neviem, ako to bude, ale neočakávam, že by mal niekto výraznejšie vybehnúť," odvetil Osaďan.

Z výsledkov: 1. Strähl (Nem.) 1:16:57, 2. Naglič (Slovin.) 1:17:54, 3. Eder (Nem.) 1:18:06, 13. Ulík (Slov.) 1:21,19.

Foto: facebook

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia