Parádna rozlúčka D. Hrúzikovej s národným tímom do 19 rokov

Parádna rozlúčka D. Hrúzikovej s národným tímom do 19 rokov

Ján SvrčekŠport11.4.2024

Slovenská reprezentácia žien do 19 rokov sa včera vrátila z turnaja druhej fázy kvalifikácie ME v Srbsku, kde obsadila 3. miesto, čo znamená, že naďalej bude slovenský tím v elitnej Lige A. Vo výprave boli aj dve hráčky MFK Ružomberok Darina Hrúziková a Ema Pivarníková.

Na úvod náš "nároďák" remizoval s domácim Srbskom 2:2, keď autorkou oboch gólov bola Hrúziková, ktorá odohrala celé stretnutie, Pivarníková prišla na ihrisko v 65. minúte. Proti favorizovanému Belgicku (prehrali sme 0:2), Hrúziková hrala do 71. min., v poslednom vystúpení proti Bielorusku (2:2) bola na "placi" do 89. min. pričom už po necelej minúte poslala svoje družstvo do vedenia (1:0).

"Udržali sme sa Lige A, čo bolo nosným cieľom. Tomu sa všetko poriadilo. Pre mňa i ostatné dievčatá ročníka nar. 2005, to bola zároveň rozlúčka s reprezentačnou ´devätnástkou. O to ´viac si cením, že to vyšlo, že sme nespadli nižšie," vravela ružomberská útočníčka. "Pomohla som i tromi ´gólikmi´. Vzhľadom na šance, ich mohlo byť aj viac, ale som veľmi vďačná i za takúto bilanciu. Boli to dôležité góly."

Keď vlani v decembri slovenská dievčenská futbalová reprezentácia do 19 rokov ovládla turnaj prvej fázy kvalifikácie majstrovstiev Európy v Rumunsku, Hrúziková skórovala päťkrát. "Áno, celkove sa mi v tomto výbere darilo. Tuším, že za rok, za desať zápasov, to bolo spolu trinásť gólov," pochválila sa talentovaná a zároveň skromná mladá reprezentantka.

Už v soboru (13. apríla) maturantka na Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne zase prepne na klubový mód. MFK Ružomberok domácim zápasom proti Banskej Bystrici vykročí na nadstavbovej skupiny I. ligy žien. "Samozrejme, chceme obhájiť aktuálne druhé miesto, čo by bol vynikajúci výsledok. Ak však budeme kompletní a maximálne koncentrovaní, mohli by sme zaklopať ešte aj vyššie," dodala Darina Hrúziková.

Foto: sfz, MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia