Otvarák posledného kola prvej polky hornej šestky: Žilina - Ružomberok

"Otvarák" posledného kola prvej "polky" hornej "šestky": Žilina - Ružomberok

Ján SvrčekŠport11.4.2024

Zajtra (12. apríla) v 5. kole nadstavbovej skupiny o titul Niké ligy sa ružomberskí futbalisti predstavia v Žiline. Zápas má výkop o 17:30 hod.

Po troch prehrách v rade, včera pod Dubňom skončil český kouč Jaroslav Hynek, aj so svojim asistentom Richardom Polákom. Dnes už MŠK Žilina oznámil meno nového trénera. Je ním ďalší muž spoza rieky Moravy Michal Ščasný. V aktuálnej tabuľke "šošonom" patrí tretia priečka so 44 - bodovým ziskom. Piaty Ružomberok má o tri body menej. V základnej časti Liptáci s týmto súperom dvakrát prehrali - vonku 1:3 a doma 0:2.

Aké očakávania spájate s najbližším duelom? - spýtali sme sa trénera MFK Ružomberok Ondřeja Smetanu.

"Bude to náročný zápas. Už len žilinské prostredie patrí k najťažším pre všetky ligové mužstvá. Vzhľadom na umelú trávu a herný spôsob domáceho mužstva na svojom ihrisku."

Ako vnímate štýl Žiliny?

"Je založený na držaní lopty. Žilina sa kombinačnou hrou snaží prelomiť obranu súpera. Tiež sa spolieha na prechody, z ktorých často skóruje. Dokáže sa i jednou-dvomi prihrávkami dostať za obranu. Je rýchla, aj s rýchlou prácou s loptou. To sú všetko atribúty, na ktoré treba byť nachystaní, aby sme ich eliminovali."

Práve s týmto súperom ste domácou prehrou 0:2 v jeseni otvorili svoju ružomberskú trénerskú misiu v prvej lige. Ako si ten zápas vybavujete?

"Žilina v tom čase bola asi vo svojom najväčšom výkonnostnom laufe. Išlo o zápas hneď po mojom príchode a pohárovom stretnutí s Liptovským Mikulášom. A bol nesmierne ťažký. V prospech súpera sa zlomil aj našou nedôslednosťou. Žilina však bola lepšia ako tím, futbalovo silnejšie a organizovanejšia. Takže vyhrala zaslúžene."

Pripravovali ste sa špeciálne na vlastnej "umelke"?

"Nie, Pôjdeme do toho rovno. Musíme ihrisku prispôsobiť aj našu hru. Predovšetkým nenechávať súperovi voľné priestory a na druhej strane, využívať okienka v jeho defenzíve, v jeho rozostavení."

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 23 víťazstiev – 16 remíz – 47 prehier, skóre: 90:153.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia