Niké liga: Ružomberok - Dunajská Streda 1:1

Niké liga: Ružomberok - Dunajská Streda 1:1

Ján SvrčekŠport29.3.2024

Aj tretí ligový duel v tejto sezóne (dnes pod Čebraťom) medzi MFK Ružomberok a DAC 1904 Dunajská Streda sa skončil remízou 1:1.

Do zápasu aktívnejšie vstúpili domáci futbalisti, lenže nedokázali nič vymyslieť na kompaktný defenzívny val DAC - u. Chýbal im rýchlejší pohyb, či moment prekvapenia. Približne od polovice prvého polčasu začalo v ofenzíve vystrkovať rožky aj mužstvo zo Žitného ostrova.

V 11. min. sa v obrovskej šanci ocitol Šefčík, avšak veľmi zle zareagoval. Miesto toho, aby situáciu riešil expresne, z prvej, snažil sa loptu spracovať, a prišiel o ňu. V 27. min. sme zaregistrovali prvú strelu medzi žrde, z diaľky sa do lopty oprel Vitális a Ťapaj medzi domácimi žrďami bez problémov tento pokus stiahol do "koša". V 29. min. bol v gólovej pozícii Herc, ktorý zvnútra ružomberskej šestnástky až trestuhodne nepresne vypálil. V 37. min. hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak najprv všetko pustil, ale po prerušení hry a po konzultácii so systémom VAR, nariadil proti domácim pokutový kop, za ruku Seleckého, ktorý Kone premenil - 0:1.

Do druhej polky Ruža vykročila s oveľa väčšou vervou. Napriek tomu, v 56. min. domácich, po pohotovej, tvrdej a presnej rane Mendeza, reflexívnym zákrokom ratoval brankár Ťapaj. V 60. min. utešeným priamym kopom ľavačkou z 22 m striedajúci Tučný vyrovnal - 1:1. O šesť minút na to Boďa hlavičkoval pod brvno a gólman hostí Popovič vytesnal loptu nad. V 73. Goure bol sám pred Ťapajom a strážca ružomberskej svätyne aj z tohto minisúboja vyšiel so štítom.

V 85. min. Dzivjak zase za pomoci VAR - u, sa rozhodol červenú kartu vytiahnuť domácemu Tučnému. Tento moment určite pribrzdil ružomberské krídla v snahe dotiahnuť náročnú bitku do trojbodového zisku.

V druhom polčase bolo dosť emócií, tiež na oboch lavičkách. Napokon tradičná nebola ani tlačová konferencia. Španielsky kouč Xisco Muňoz odmietol prísť na spoločné "stretko" so zástupcami masmédií s domácim kormidelníkom. A tak najprv bol novinárom k dispozícii domáci tréner MFK Ondřej Smetana a potom svoje miesto press centre zaujal Španiel.

Hlasy trénerov

Ondřej Smetana (Ružomberok): "Prvý polčas chlapci nezačali zle, mali sme aj slušné držanie lopty. Lenže dostávali sme sa iba na polovicu súperovej ´polky´. Hráčom sa nedarilo ísť do finále, do poriadneho centra, tlaku, či prienikových prihrávok. DAC dobre stál, bol kompaktný, no mali sme to riešiť lepšie. Cez prestávku sme si ukázali nejaké varianty a tiež povedali, že postupný útok musí byť priamočiarejší. To nám aj v druhom polčase viac vychádzalo. Dostali sme nejaké lopty za obranu súpera a prišiel aj náš tlak. Napokon sa z toho zrodil vyrovnávajúci gól. Aj v závere malo mužstvo dosť síl. Lenže keď sme mali o jedného hráča menej, už to bolo ťažké."

Xisco Muňoz (Dunajská Streda): "Z našej strany to bol dobrý zápas, mali sme šance, tiež vyložené príležitosti v prvom i v druhom polčase. Vedelo sa, čo nás asi v Ružomberku čaká a z toho sme aj vychádzali. V druhom polčase sme mali smolu, keď náš hráč išiel sám na brankára a praskla lopta. Opäť sa potvrdilo to, čo o Ružomberku vieme, že akým herným štýlom a akou intenzitou sa prezentuje. My sme sa snažili, bolo tam asi dvadsať päť centrov, pätnásť striel. Je z toho jeden bod a treba ísť ďalej."

MFK Ružomberok - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1)

Góly: 60. Tučný. 38. Kone (z 11 m). Žlté karty: Smetana (tréner Ružomberka), Zsigmund, Mojžiš, Gerec - Charatin, Xisco Muňoz (tréner Dunajskej Stredy), Brunetti. Červená karta: 85. Tučný. Rozhodovali: Dzivjak - Ferenc, Štofík - 1613 divákov

Ružomberok: Ťapaj - Luterán (64. Zsigmund), Gabriel, Malý, Mojžiš, Selecký - Lavrinčík, Múdry - Hladík (61. Gerec), Boďa (89. Jackuliak), Šefčík.

Dunajská Streda: Popovič - Andzouana, Csinger (78. Kaša), Kačaraba, Brunetti, Mendez – Charatin, Vitális (78. Káčer), Herc – Redzic (57. Gouré), Koné (66. Jürgens).

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia