Návraty k semifinálovému duelu Ruža - pumy (69:59)

Návraty k semifinálovému duelu Ruža - "pumy" (69:59)

Ján SvrčekŠport7.4.2024

Smelo možno povedať, že včera ružomberské basketbalistky dosiahli (zatiaľ) najcennejší výsledok v sezóne 2023/2024. Zverenky trénera Juraja Suju sa v samotnom zápase a pred vynikajúcou kulisou, rozdali zo svojich síl a zdolali favorizovanú Sláviu Banská Bystrica, ktorá sa netají najvyššími ambíciami, o desať bodov - 69:59, čím vyrovnali stav semifinálovej série na 1:1. Asi najdôležitejšie bolo, že domáci kolektív nevypadol z role a od konca tretej štvrtiny on bol lídrom na palubovke.

Juraj Suja, tréner Ružomberka: "Celý čas sme boli v zápase. Tentoraz dievčatá sa vyvarovali hlúpych chýb v obrane a nedovolili Banskej Bystrici žiadne ľahké body. Na každý kôš sa súperky museli nadrieť. To bol kľúč k úspechu. Potom nám niečo aj spadlo. Dievčatá uverili, a to bolo najpodstatnejšie, že môžu poraziť tak individualitami nabitého súpera ako Banská Bystrica, ktorá je v kompletnom zložení a len si vyberá hráčky, čo napíše na súpisku. Uverili, že to dokážu aj bez Andrey Andělovej a Alexandry Buknovej."

Zuzana Žirková, trénerka Banskej Bystrice: "Vedeli sme, čo nás v Ružomberku čaká, ale neprišli sme tak pripravení, ako sme mali byť. Vyhral domáci tím nad našimi jednotlivkyňami. Nerozhodli žiadne úseky, ale fakt, že my sme neboli tím. Cez oddychové časy som azda viac pozitívna ani nemohla byť, ale hráčky si naďalej išli svojou starou cestou. Sklamanie áno, ale my sme si víťazstvo nezaslúžili. Gratulujem Ružomberku, dal do zápasu všetko. teraz sa musíme my dať dokopy a v stredu robiť, to čo máme. Nie každý ťahať za seba."

Oľga Jackovecová, najlepšia ružomberská strelkyňa (29 bodov): "Super, že sa vyhralo. Do zápasu sme preniesli veci z tréningov. Potešili sme fanúšikov, trénerov i seba. Bol to dobrý, bojovný zápas. Ani v prvom polčase sme nehrali zle. V druhom sme vytiahli ešte viac snahy. Povedali sme si, že nesmie sa zopakovať druhá dvadsaťminútovka z Banskej Bystrice. Už sa teším na ďalšie semifinálové stretnutie."

Natália Martišková, najlepšia strelkyňa Banskej Bystrice (18 bodov): "Bola to taká klasika s Ružomberkom. Diváci videli bojovné, agresívne stretnutie. Samozrejme, veľmi ma mrzí, že sme neuspeli, ale musíme sa zamyslieť samé nad sebou. Nehýbala sa lopta v útoku, naše strelecké pozície neboli pripravené, občas to bolo aj zbrklé, preto sme sa ťažšie presadzovali. Aj percento streľby bolo nižšie, ako sme zvyknuté."

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia