Národný pohár v trénerských zrkadlách

Národný pohár v trénerských zrkadlách

Ján SvrčekŠport18.2.2024

Dnes v ružomberskej športovej hale Koniareň vyvrcholil záverečný turnaj Slovenského pohára v basketbale žien vo formáte Final Six. Vo finále Slávia Banská Bystrica vyhrala nad Piešťanskými Čajkami 73:70, po predĺžení a v stretnutí o 3. miesto si MBK Ružomberok poradil so Šamorínom 77:43.

Hlasy trénerov

Zuzana Žirková (Slávia Banská Bystrica): "Som veľmi šťastná, že sme sa nevzdali, napriek zlému začiatku tretej štvrtiny. Dôležité bolo, že sa dievčatá vrátili späť. Každá jedna hráčka, čo bola na ihrisku odviedla maximum a konečne to vyšlo. Mali sme síce nízku rotáciu, no snažili sme sa viac hrať agresívne. Toto víťazstvo dievčatá potrebovali a prišlo v správny moment."

Peter Jankovič (Piešťanské Čajky): "V prvom rade obrovská gratulácia Banskej Bystrici. Myslím si, že si víťazstvo zaslúžila, lebo chcela viac, než my. Hoci zo začiatku to možno tak nevyzeralo. Mali sme vydarený vstup, aj si dievčatá držali nejaký rozdiel. Takisto druhý polčas z našej strany zo začiatku bol veľmi dobrý, no v poslednej štvrtine sme sa nejako zasekli a hráčky prestali veriť, že by zápas mohli dotiahnuť do víťazného konca."

Juraj Suja (MBK Ružomberok): "Som rád, že poslednú štvrtinu naše ´deti´, hrali veľmi dobre a urobili mi radosť. Dievčatá vedia, že nedostávajú minúty zadarmo. no keď budú takto hrať, s radosťou budem ich posielať na ihrisko. To ma uspokojilo a naplnilo. Avšak prvý polčas, to bolo trápenie, nebránili sme, hráčky boli pomalé, atď. Druhá polovica už bola fajn a hlavne mám radosť z poslednej štvrtiny. Treba však brať tiež na zreteľ, že pre Šamorín to bol už tretí zápas za sebou. "

Timea Sujová (ŠBK Šamorín): "Máme menšiu rotáciu, ako Ružomberok, no ja som zase, podobne ako včera proti Piešťanom, veľmi spokojná s prvým polčasom. Dievčatá to fyzicky ustáli a makali. V druhej ´polke´ tretej štvrtiny nám už trošku došli sily. Videla som, že hráčky nestíhali. Teší ma ako dievčatá bojovali a tiež, že sa nikto nezranil, lebo tri dni boli fyzicky veľmi náročné. Celý zápas hodnotím pozitívne."

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia