Na začiatku gólovky bol Hladík a vo finále Chrien

Na začiatku "gólovky" bol Hladík a vo finále Chrien

Ján SvrčekŠport29.2.2024

Aj po štvrtom súťažnom zápase v tomto kalendárnom roku zaznel v kabíne MFK Ružomberok víťazný pokrik. Zverenci trénera Ondřeja Smetanu sa včera blysli v Dunajskej Strede (1:0) a sú v semifinále futbalového Slovnaft Cupu.

O výsledku na Žitnom ostrove rozhodla 72. min., keď Chrien, po akcii, ktorú na pravej strane potiahol Hladík, otvoril skóre. "Martin Boďa vyhral hlavičkový súboj, mne sa potom podarilo spraviť Andzouana, Selecký hlavou sklepol loptu Maťovi Chrienovi a ten to krásne trafil," opísal kľúčový moment stretnutia Jan Hladík. "Začiatok zápasu bola obojstranne opatrný," pokračoval český legionár v službách pod Čebraťom, ktorému sa v poslednom čase darí (v sobotu v Niké lige v Zlatých Moravciach skóroval i "vyrobil" jedenástku, pričom o pokutový kop pre svoj tím sa zaslúžili aj kolo predtým v Michalovciach). "Vedeli sme, že Dunajská Streda je silná na lopte a že sa bude snažiť ju mať čo najviac pod kontrolou. My sme sa v prvom rade zamerali na defenzívu, tá nám teraz vychádza. Okrem, asi dvoch šancí, sme DAC nepustili do ničoho. Dunajská Streda, navyše podporovaná svojimi fanúšikmi, bola nepríjemným súperom. Ukázala svoju kvalitu, no hrala trochu inak, ako keď sme tam v jeseni uhrali remízu. Základom úspechu bola naša organizovanosť a kompaktnosť."

Napokon hrdinom štvrťfinálovej bitky bol Martin Chrien. "Nielen pre klub, ale i pre mňa je to veľký úspech. Takto ďaleko som ešte v ´pohári´ nebol. Chceli by sme si to trochu aj užiť, ale nie je čas. Už v sobotu náš čaká ligový duel proti Podbrezovej. Čo sa týka zápasu, bol taký, ako som očakával. Na lopte mala Dunajská Streda o niečo navrch, no my sme si vypracovali gólovú šancu, ktorá aj rozhodla o postupe. DAC má šikovných hráčov a bolo sa treba s tým vysporiadať." Dvadsaťosemročný hráč sa dotkol aj svojej presnej "trefy": "Gólu predchádzala naša pekná akcia. V danej chvíli som zostal trochu zmätený, lebo Timo Múdry mi tam kričal. No zobral som to na sebe. Strelu som dáko neumiestňoval, hlavne som sa snažil loptu dobre trafiť."

Foto: DAC Dunajská Streda

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia