Meteníci zopakovali lanský primát

Meteníci zopakovali lanský primát

Ján SvrčekŠport13.2.2024

Podobne ako vlani, aj teraz sa Meteníci Likavka stali víťazmi II. florbalovej ligy mužov, skupiny Stred. Svoj primát potvrdili už v predposlednom kole, keď v ružomberskej Koniarni zdolali (aj druhý raz v sezóne) svojho jediného vážneho rivala Fbk Turany 14:8.

Nebola to však žiadna jednoduchá partia, ako by sa mohlo zdať z konečného výsledku. Po úvodnej tretine domáci tím viedol 1:0, no v druhej časti aj o dva góly prehrával - 1:3 a 2:4. "Odohrali sme veľmi náročný zápas, ťažký aj po fyzickej stránke. Bol to tvrdý florbal. Od začiatku bolo na ihrisku cítiť, že sa o dačo hrá, nikto nikomu nič nedaroval. Turany prišli v početnom zložení a dobre na nás nastavení. V prvej tretine sa jedno i druhé mužstvo snažili predovšetkým neurobiť dáku zásadnejšiu chybu, preto padol iba jeden gól," rozprával hrajúci predseda likavského klubu Ján Lukáč.

Napokon chlieb sa lámal v druhej časti (9:6). "Tu sa roztrhlo vrece s gólmi, veď ich padlo pätnásť. Keď súper odskočil na 3:1, trochu sme zmenili naše formácie a podarilo sa skóre otočiť. Potom sme si už vedenie ustrážili. Kopec šancí však aj naďalej bol na oboch stranách. Nás v rozhodujúcich chvíľach podržal brankár Samuel Hazucha," líčil duel ďalej Lukáč. "Bol to pekný zápas aj pre divákov. Prišlo ich okolo stovky a vytvorili skvelú atmosféru. Od minulej sezóny si stále držíme v Koniarni neporaziteľnosť."

Meteníkov ešte čaká posledné stretnutie skupiny Stred 2. marca v Detve. Momentálne sú na čele tabuľky s plným 21 - bodovým ziskom, pred Turanmi (12), ktoré majú o zápas menej.

"Zatiaľ nie je známe, čo bude ďalej. Ak sa uskutoční kvalifikačný turnaj o postup do I. ligy, určite vycestujeme. Maximálne je určený pre štyri tímy, no záujem môže prejaviť napríklad iba dva. Potom by išlo o priamy postup bez kvalifikácie. Zatiaľ zväz ešte nedal presné informácie," objasňoval situáciu Ján Lukáč a na našu otázku, či Likavka by sa aj prihlásila do I. ligy odvetil. "Pred sezónou to vyzeralo skôr, že nie. Avšak došlo k doplneniu mužstva, preto by sme zvažovali. No o výsledku, ťažko teraz hovoriť," znela odpoveď.

Meteníci Likavka - Fbk Turany 14:8 (1:0, 9:6, 4:2), góly Likavky: Marton, Pečner a Pšeno po 3, Chovan 2, Klačko, Kochlic a Lukáč po 1.

Foto: Jakub Kubáň

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia