M. Malý dal dokonalý knokaut Trnave

M. Malý dal dokonalý knokaut Trnave

Ján SvrčekŠport7.4.2024

Futbalisti MFK Ružomberok po 4. kole nadstavby o titul Niké ligy na piatej priečke už majú plus sedem bodov na šiestu Podbrezovú a len tri "bodíky" strácajú na tretiu Žilinu a štvrtú Dunajskú Stredu. Vďaka včerajšiemu úžasnému víťazstvu nad druhým Spartakom Trnava (2:1).

Klinec do trnavskej rakve, naozaj v poslednej chvíli, zatĺkol obranca domáceho mužstva Matúš Malý. "Oliver Luterán hádzal dlhý aut, presne takéto veci už dlhšie trénujeme s našim kondičným trénerom Jozefom Kapláňom. Na zadnej žrdi sa lopta dostala ku mne. V danej chvíli som nad ničím nepremýšľal, len som to napálil a padol gól," opísal 22 - ročný bek včerajší trojbodový okamih pod Čebraťom.

Hráč, ktorý v júni 2022 spojil svoju ďalšiu kariéru s liptovským klubom, po príchode z Dunajskej Stredy, vo svojom 64. prvoligovom "majstráku" skóroval len druhý raz. "Prvýkrát to bolo vlani v jeseni v Košiciach a takisto zo štandardnej situácie," pripomenul Malý, ktorý včera až po prestávke prišiel na ´plac´, keď vystriedal Jána Masla. "Každý polčas bol iný. Prvý celkove defenzívnejší. V druhom, nevravím, že sme stretnutie ovládli, ale boli sme o trošku nebezpečnejší. V tejto časti bolo našim zámerom aj hru zjednodušiť. Až do konca sme išli za víťazstvom. Čo sa týka štandardiek, dokážeme byť vždy nebezpeční. Tak tomu bola aj teraz. Náš prvý gól padol po autovom vhadzovaní a druhý po rohovom kope."

Matúš sa tiež priznal, že nikdy, ani ako chlapec, neposlal loptu do súperovej siete na doraz, teda pred posledným fúknutím hlavného arbitra do píšťalky. "O to je tento gól pre mňa cennejší," povedal. K samotnému zápasu, v ktorom opäť tréner Michal Gašparík, ml. nenašiel recept na ružomberský tím, doložil: "S Trnavou vždy máme ťažké zápasy. No aj ďalší sme zvládli. Verím, že do ďalších ligových kôl nám to len pomôže."

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia