Keď po postupe sú rozpačité pocity

Keď po postupe sú rozpačité pocity

Ján SvrčekŠport17.4.2024

Ružomberok piaty raz postúpil do finále Slovenského pohára. Pred odvetným semifinálovým zápasom proti Odeve Lipany mal výrazne nahraté z prvého duelu, spred dvoch týždňov, na východe republiky (5:0), no jednoznačne sa čakalo, že treťoligistu zdolá aj na domácom ihrisku a aspoň trochu i pohladí dušu fanúšika. Avšak účastník najvyššej súťaže, po slabom výkone, zahanbujúco prehral 0:1.

„Určite sme sklamaní, no nahnevaní musíme byť iba sami na seba. To, čo sme predviedli, nebolo vôbec hodné prvoligistu. Verím, že sa to už nezopakuje,“ sypal si popol na hlavu kapitán MFK Marek Zsigmund. „Hoci je ťažké namotivovať sa na takýto zápas, keďže sme profesionáli, nemal to byť žiadny problém. Mali sme do toho dať viac. Tiež intenzity a byť efektívnejší. Nemôžeme však vešať hlavy, treba si jednotlivé veci rázne vysvetliť a ísť ďalej.“ Šéf ružomberskej šatne dostal aj otázku, čo povie na mladíkov, ktorí dostali príležitosť. „K tomuto sa nejdem vyjadrovať. Neviem, čo k tomu povedať. Avšak, všetci musíme byť lepší,“ odvetil Zsigmund.

Aj skúsený matador Ján Maslo priznal, že takto odveta nemala skončiť. „Určite prehra doma s treťoligistom, nie je nič dobré. Mali sme nejaké šance, bohužiaľ, zostali nepremenené. Súper z ojedinelej príležitosti skóroval. Ťažko sa to hodnotí. Treba sa ale dať dokopy a sústrediť na finále i ďalší zápasový program,“ konštatoval ružomberský stopér. Čo sa týka priania ohľadom finálového súpera, Maslo uviedol: „Nemám žiadne želanie. Obe mužstvá sú dobré, v každom prípade nás čaká ťažký zápas“.

Meno svojho súpera vo finále 55. ročníka Slovenského pohára, ktoré bude 1. mája v Košiciach, Liptáci spoznajú dnes poobede, po skončení odvety v druhej semifinálovej dvojičke medzi Podbrezovou a Trnavou. Vo svojom „hrade“ Spartak vyhral 1:0.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia