J. Holubčík s cennými výsledkami na svetovej sérii

J. Holubčík s cennými výsledkami na svetovej sérii

Ján SvrčekŠport11.3.2024

Na turnaji Svetového pohára mládeže WTT Youth Contender Panagurishte 2024 v stolnom tenise v Rumunsku člen ŠKST Ružomberok Jakub Holubčík sa v kategórii U 17 prebojoval medzi šestnásť najlepších hráčov a v U 19 bol v "tridsaťdvojke". Vlani ešte chalan z Valaskej Dubovej (nar. 5. apríla 2008) "kmeňovo" patril medzi kadetov (U 15), takže teraz ho v jeho "sedemnástke" čakajú aj o vyše roka starší súperi.

V dvojhre U 17 Holubčík najprv ovládol svoju skupinu, potom v prvom vyraďovacom kole zdolal Volodymyra Nevizhyna (Ukrajina) 3:2 a v zápase o postup do štvrťfinále zostal na rakete Juliana Rzihauscheka z Rakúska (1:3). "Už som sa viackrát s týmto súperom stretol, no ešte nikdy sa mi ho nepodarilo zdolať. Určite si naň môžem trúfnuť. Teraz som vyhral prvý set a v štvrtom za stavu 1:2, ešte som mal setbal," vravel Jakub. "V ´devätnástke´ je už poriadna konkurencia, samozrejme, aj oveľa starší a fyzicky zdatnejší súperi. Tiež sa mi podarilo vyhrať skupinu. V prvom kole ´pavúka´ som mal voľný žreb a v druhom proti mne stál Efstathios Efraim Manolopoulo z Grécka, ktorý vyhral v troch setoch. Celkove som určite spokojný, Bol to môj prvý vážny turnaj v novom roku."

Tento týždeň ružomberský talent strávi na reprezentačnom sústredení v Nitre a budúci pondelok sa znovu vráti zase aj do školských ľavíc. "Nejako to zvládnem a dobehnem aj v škole. Nuž a najbližšie ma čakajú 22. - 24. marca majstrovstvá Slovenska mužov, žien a hráčov do 21 rokov v Bratislave." dodal mladý reprezentant, žiak Osemročného gymnázia v Dolnom Kubíne.

Z výsledkov - U 17, v skupine: Holubčík - Aleksandrov (Bulharsko) 3:0, Holubčík - Jayden (Singapur) 3:1, šestnásťfinále: Holubčík - Nevizhyn (Ukrajina) 3:2, osemfinále: Holubčík - Rzihauschek (Rakúsko) 1:3, U 19, v skupine: Holubčík - Dimitrov (Bulharsko) 3:2, Holubčík - Urazboev (Uzbekistan) 3:1, šestnásťfinále: Holubčík - Manolopoulos (Grécko) 0:3.

Foto: WTT

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia