J. Hladík: Po prehre sa vždy treba zdvihnúť

J. Hladík: Po prehre sa vždy treba zdvihnúť

Ján SvrčekŠport17.3.2024

Včera (16. marca) ružomberský útočník Jan Hladík druhý raz skóroval v ružomberskom dres (predtým v Zlatých Moravciach - 4:2), keď v 61. min. v Podbrezovej otvoril zápasový účet. O päť minút neskôr ako na zlatom podnose vykúzlil prihrávku Martinovi Boďovi, ktorý zblízka zvýšil vedenie hostí na 2:0. Týmto výsledkom sa napokon aj skončil duel 2. kole nadstavby o titul futbalovej Niké ligy.

"V strede ihriska sme prehrali nejaký súboj. Obranca súpera chcel loptu rozohrať po zemi, cez brankára. Tak ako sú hráči Podbrezovej zvyknutí, bez nejakého odkopu. Nuž a útočník zase má v náplni napádať brankára, lebo kde - čo sa môže vyskytnúť. Bohužiaľ pre súpera sa niečo také stalo a pre nás ´díky bohu´, že to tak vyšlo," opísal český legionár asi kľúčový moment súboja v Zelpo aréne.

"Prvý polčas bol z našej strany dosť opatrný. Snažili sme sa o to, čo je nám vlastné, dobre brániť a vpredu ísť do rýchlych protiútokov. Tie nám však v tejto časti stretnutia nevychádzali. Mali sme tiež málo odrazených lôpt a naopak dosť strát. Druhá polovica bola už priamočiarejšia. Vyrážali sme aj do brejkov. To sa i vyplatilo," prešiel 30 - ročný útočník k samotnému zápasu.

Pri Hrone opäť úspech slávila taktika, ktorú naordinoval tréner Ondřej Smetana. "Snažíme sa byť dobre organizovaní a vychádzať z pevnej defenzívy. Súperi sa v zápasoch s nami veľmi nedostávajú do šancí. Dôležitou súčasťou tejto koncepcie sú tiež rýchle brejky," vysvetľoval Hladík.

Ružomberok po štyroch jarných víťazstvách v Niké lige a jednom v Slovnaft Cupe v Dunajskej Strede (1:0), doma proti Slovanu (0:1) prvý raz padol. Včera sa však jeho hráči opäť vrátili na víťaznú vlnu. "Po prehre sa vždy treba zdvihnúť a najbližší zápas zvládnuť. Presne to sa nám aj podarilo. My do každého stretnutia ideme s jediným plánom - zvíťaziť. Tomu je aj podriadená celá stratégia," dodal hrdina včerajšieho duelu na podbrezovskej tráve.

Foto: facebook FK Pohronie, MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia