Iná Ruža v Diplomat aréne ako na Troch kráľov

Iná Ruža v Diplomat aréne ako na Troch kráľov

Ján SvrčekŠport12.2.2024

V predposlednom kole základnej časti Niké extraligy basketbalistiek MBK Ružomberok schytal v Piešťanoch dosť nepríjemnú facku - 39:73. Tréner Liptáčok Juraj Suja vtedy nehľadal žiadne výhovorky a výkonu svojich zverenkýň dal jednoduchý, ale výstižný prívlastok - zlý. Včera v dohrávanom 2. kole nadstavbovej časti našej najvyššej súťaže o 1. - 4. miesto to už bolo o niečom inom. Ruža zabudla na 6. január 2024, keď v Diplomat aréne prehrala o 34 bodov a postarala sa o zaujímavý extraligový šláger kola. Pripomeňme, že v 24. min. bol na tabuli "egál" 36:36 a záverečná štvrtina sa začínala za stavu 51:44 pre Čajky, čo ešte neznamenalo zápasovú definitívu.

"Bol to dobrý zápas, nechcem tvrdiť, že výborný, no žiadna katastrofa, ako naposledy," vyhlásila ružomberská pivotka Oľga Jackovecová. "Žiaľ, neujali sa strely, ktoré musíme trafiť. Aj ja som minula veľa pozícií spod koša. Stačili by tieto moje body a výsledok mohol byť iný. Lenže aj ostatné dievčatá, ani z otvorených pokusov sa nevedeli presadiť." Ukrajinskej legionárke sme pripomenuli doslova žalostnú, len 26 - percentnú "mušku" družstva. "Sama neviem, v čom to je. Na spoločných i na individuálnych tréningoch sa veľa venujeme streľbe," krútila hlavou hráčka, ktorá včera na palubovke odtiahla vyše 33 minút, hoci 110 sekúnd pred koncom sa vyfaulovala a so šestnástimi bodmi bola absolútne najlepšou strelkyňou v Diplomat aréne.

Aj keď strelecká mizéria bola včera najväčším ružomberským problémom, svojim spôsobom výnimkou bola tínedžerka v drese MBK Mária Štefančová. Tá na čo siahla, to trafila - tri dvojky a tri trestné hody. "Bolo to fajn, keď som videla, že dá sa zakončiť, tak som to sprobovala. Vďačná som tiež trénerovi, že mi dal pomerne značnú minutáž," vravela 17 - ročná mládežnícka reprezentantka, ktorá v Piešťanoch potiahla na ihrisku cez dvadsať minút. "Stále sme viac - menej mali súperky na dosah. Akurát v závere akoby sme nevydržali ich tempu. Možno nastalo trochu tiež poľavenie v agresivite. Lenže najhoršie bolo, že nám nepadalo."

Foto: facebook Piešťanské Čajky

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia