Iná košická partia ako v jeseni, ale šikovná

Iná košická partia ako v jeseni, ale šikovná

Ján SvrčekŠport21.3.2024

V prvom štvrťfinálovom zápase play off Niké extraligy basketbalistky MBK Ružomberok zdolali Young Angles Košice 89:50. Rolu favorita ale jednoznačne dali najavo až v záverečnej štvrtine - 31:6.

"Dovtedy sme nebránili dobre, tiež naše hráčky nevytvárali dostatočný tlak na loptu, na prvý pas súperiek. Bolo to zlé a svojim spôsobom tiež monotónne. Košičanky stáli v zóne 1 - 3 - 1. Urobili sme aj nejaké dve tri prihrávky, no hráčky nevedeli presne trafiť. Striel a nepresných, bol kopec. Napríklad Majka Štefančová mala pokusy 6 - 0, no až na siedmykrát skórovala. Som rád, že potom sa to otočilo. Keďže Alexandru Buknovú cez prestávku začali trápiť triesla, hrali sme vlastne bez štyroch dievčat (chýbali Andělová, Jarošová a Urbanová, pozn. aut.). Aj preto si víťazstvo vážim. Veď Košičanky v závere tretej štvrtiny stiahli svoje mínus na dvanásť bodov a Jackovecová a Havranová sa dostali na štyri fauly. Takže stretnutie mohlo skončiť hocijako. No som rád, že sme to ustáli. Aj, čo sa týka disciplíny," konštatoval tréner Ruže Juraj Suja.

V každom prípade to bol iný zápas ako v základnej časti súťaže, keď išlo o dve veľké vyrovnané bitky - doma Liptáčky uspeli 76:65 a na východe len o kôš - 68:70. "Vtedy však Košice nastúpili u nás s tromi a doma s dvomi Američankami. A mali ešte aj slovenské hráčky, v ženskom veku. Rodákovú i ďalšie. Samozrejme, boli výrazne zdatnejším súperom," podotkol J. Suja.

Kvalita velí ružomberskému tímu vyhrať aj v sobotu na košickej palubovke, a tým ukončiť 1. kolo play-off v najkratšom čase. "Bol by som blázon, keby som hovoril niečo iné, ale musíme byť obozretní. Nerobiť dáke hlúpy fauly. Súperky s najväčšou pravdepodobnosťou znovu vytiahnu zónu. Ich mládežníčky sú šikovné, talentované, vedia dávať aj koše. Verím, že neskĺzneme do nejakého nepríjemného zápasu a že budeme mať ho pod kontrolou," doložil Juraj Suja.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia