Hetrik celuloidovej loptičky na Belanoch

Hetrik celuloidovej loptičky na Belanoch

Ján SvrčekŠport3.4.2024

Družstvo mužov STK Belan Biely Potok ovládlo v súťažnom ročníku 2023/2024 V. ligu Okresného stolnotenisového zväzu Liptovský Mikuláša, ktorá na tomto stupni zastrešuje celý región Liptova.

"Máme za sebou najlepšiu sezónu. Všetky tri naše tímy svoje súťaže vyhrali a mali by ísť hore. ´Béčko´ siedmu a ´céčko´ ôsmu ligu," pochválil sa 62 - ročný predseda stolných tenistov v ružomberskej mestskej časti Anton Kendera, ktorý za svoj klub stále ešte hráva, ale už v nižších súťažiach. "V piatej lige sme mali aj najúspešnejšieho hráča Patrika Vierika. Tretia priečka v tomto rebríčku patri môjmu synovi Tomášovi Kenderovi, ktorý je tiež vedúcim nášho ´áčka´. To boli naši najväčší ťahúni."

Belania skončili v piatej lige prví o bod pred ŠKST Liptovský Mikuláš s bilanciou 17 víťazstiev - 4 remízy - 1 prehra a s 8 - bodovým plusom na tretie Liptovské Sliače. "Netajím, už pred štartom sezóny sme mali najvyššie ambície. Vzhľadom na kvalitu kádra, ktorý sa nám podarilo vyskladať. V prvej polovici súťaže, naša úspešnosť bola takmer stopercentná. Družstvo bolo bez prehry, akurát s jednou remízou. V odvetnej časti už prišli problémy so zostavou. Nevedeli sme sa na zápasy dať všetci dokopy. Ani v jednom kole sa nenastúpilo v kompletnom zložení, nejako sme to lepili, čo sa odrazilo i na výsledkoch. Napokon sme to ale šťastne dotiahli až do konca," nadviazal Tomáš Kendera.

Biely Potok si vybojoval štvrtú ligu, spoločnú súťaž aj s družstvami z Oravy, no v súčasnosti nie je rozhodnuté, či sa aj na vyššie poschodie prihlási. "Jakub Roštek sa pravdepodobne vráti do Švošova, odkiaľ u nás rok hosťoval. Vyzerá to aj na odchod Filipa Vilgu. Takže hrozí hráčsky problém. Preto momentálne neviem povedať, čo bude ďalej. Všetko je otvorené," dodal Tomáš Kendera.

Foto: STK Belan

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia