Dorastenci s Trenčínom (na body) prehrali 3:6

Dorastenci s Trenčínom (na body) prehrali 3:6

Ján SvrčekŠport14.4.2024

Dorastenecké tímy MFK Ružomberok sa včera (13. apríla) v I. lige konfrontovali so svojimi rovesníkmi z AS Trenčín. Zabodovala akurát "sedemnástka", ktorá pod Čákovým hradom vyhrala 1:0, ďalšie dve družstvá odchádzali z ihrísk s trojgólovou nádielkou.

Na bešeňovskej tráve sa hral zápas starších dorastencov, v ktorom líder len potvrdil svoje postavenie v tabuľke. "Bolo tam pár vecí z našej strany, ktoré sa dali dotiahnuť aj do šance, no napokon žiadnu gólovku sme si nevypracovali. Trenčín, ktorý má deväťdesiat percent hráčov ročníka nar. 2005, pričom my iba dvoch, ukázal obrovskú silu a po všetkých stránkach bol lepší," priznal kvality súpera kouč ružomberskej "devätnástky" Miroslav Droppa.

Rovnako 0:3 vyfasovala aj "sedemnástka" MFK, ale vonku. "Do úvodného gólu, ktorý družstvo inkasovalo po fatálnej chybe, pri výkope z päťky, išlo o vyrovnanú partiu. Potom to už išlo s nami z kopca. Fyzicky dobre stavaný súper dominoval v situáciách jeden na jedného, takisto bol rýchlejší i vo všetkých činnostiach lepší," konštatoval tréner MFK U 16 Tadeáš Lacko.

Radosť urobili akurát mladší dorastenci U 16, keď o trojbodový zisk sa v súboji tabuľkových susedov gólom po rohovom kope zaslúžil Marek Želonka. "Bola to skôr taktická bitka medzi šestnástkami. Domáci častejšie držali loptu na svojich kopačkách, no my sme zase mali viac šancí a tiež sme boli nebezpečnejší smerom dopredu. Podržal nás aj brankár Tomáš Gubka," hodnotil tréner hostí Filip Sliačan.

Výsledky - starší dorastenci U 19: MFK Ružomberok - AS Trenčín 0:3 (0:1), mladší dorastenci U 17: Trenčín - Ružomberok 0:1 (0:0), Želonka, U 16: Trenčín - Ružomberok 0:3 (0:1).

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia