Do Koniarne príde obhajca titulu

Do Koniarne príde obhajca titulu

Ján SvrčekŠport12.3.2024

Zajtra (13. marca) v predposlednom kole Niké extraligy nadstavbovej skupiny o 1. - 4. miesto MBK Ružomberok sa stretne s Piešťanskými Čajkami. Zápas v Koniarni má úvodný rozskok o 17. hod.

Úradujúci majster počas víkendu triumfoval na premiérovom ročníku Alpsko-jadranského pohára pod vlastnými košmi, keď vo finále rozbil Sláviu Banská Bystrica 76:48. "Aj keď Bystrica bola oslabená, Piešťany potvrdili, že momentálne sú asi najlepším ženským tímom na Slovensku. Takže čaká nás veľmi ťažký súper," uviedol tréner Ruže Juraj Suja.

Liptáčky pred týždňom podľahli práve bystrickým "pumám", pod Urpínom 54:74, keď duel bol viac - menej "vybavený" už do veľkej prestávky - 26:45. "Uvidíme, čo bude zajtra. Stále sa snažíme ísť naplno," odvetil nám J. Suja pri otázke, či dievčatá potešia svojich fanúšikov. "V prvom polčase sme v Bystrici vôbec nebránili," pripojil kouč "žabiek". Práve dôsledné plnenie defenzívnych činností je alfou a omegou ružomberského herného módu, aj vzhľadom na skladbu kádra.

Okrem Andrey Andělovej, pre ktorú už, kvôli roztrhnutému prednému krížnemu väzu v kolene, sa sezóna dávnejšie skončila, bude družstvu chýbať aj Kamila Jarošová. "Hráčka si zranila koleno v poslednom zápase so Sláviou a nevyzerá to dobre. Čakáme na magnetickú rezonanciu," vysvetlil J. Suja.

V základnej časti Niké extraligy MBK doma prehral s Čajkami 57:68 a vonku 39:73. V nadstavbe prvý vzájomný súboj v Diplomat aréne vyznel pre Piešťany 64:53.

V sobotu (16. marca) Ružomberok zavŕši učinkovanie v hornej štvorke v Šamoríne a už 20. marca sú na programe prvé zápasy úvodného kola play-off. Sujov tím doma (o 17. hod.) s najväčšou pravdepodobnosťou privíta Young Angels Košice.

Foto: Piešťanské Čajky

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia