Deľba bodov pod Dubňom

Deľba bodov pod Dubňom

Ján SvrčekŠport12.4.2024

V 5. kole Niké ligy skupiny o titul futbalisti MFK Ružomberok remizovali v Žiline 0:0, keď od 62. min. boli na ihrisku len desiati.

"Šošoni" doslova vyleteli na svojho súpera. Svojou aktivitou a kombinačnou hrou Ružomberok pritlačili, pričom v rozpätí piatich minút zahrávali aj tri rohové kopy a napokon sa v tomto ukazovateli vyšplhali až na číslo dvadsať. Dlhšie trvalo, kým sa hostia vôbec dostali k lopte. Liptáci tento štart MŠK ustáli a začali šliapať podľa svojho módu.

V 34. min. bolo mimoriadne horúco pred ružomberskou bránou, Frühwald vyrazil Javorčekovu nebezpečnú ranu a vzápätí Zsigmund ratoval svoj tím po gólovej strele Jambora. O chvíľu na to, mal veľkú šancu Sauer, ale tiež skóre zostalo nezmenené. V 39. min. sa na druhej strane za domácu obranu dostal Gerec, avšak ľavačkou iba "pozdravil" Belka medzi žrďami. V 45. min. Sauer poriadne natiahol Frühwalda, ktorý na roh z ľavého dolného kúta vytesnal jeho hlavičku. V nadstavenom času prvej polky ešte Ďatka vychytal ružomberský brankár.

V 55. min. Lavrinčík v poslednej chvíli zachraňoval svoj tím. V 62. bol vylúčený Gabriel. Najprv on bol faulovaný Saurerom, no vzápätí, podľa verdiktu hlavného arbitra Filpa Glovu, ktorý situáciu konzultoval so systémom VAR, Žilinčanovi jeho zákrok odplácal. A tak Liptáci pokračovali iba s desiatimi mužmi. Potom už "šošoni" doslova zvierali ružomberský tím. V 78. Bari spoza šestnástky skoro zaskočil Frühwalda. V 83. po Minárikovu strelu na bránkovej čiare vykopol Zsigmund. V závere nadstavenej vyše päťminútovky v tutovke nepochodil ani Nsona.

Michal Ščasný, tréner Žiliny: "Len s výsledkom nie som spokojný. Chalanom nemôžem povedať pol slova, nedá sa im nič vytknúť. Určite sú ešte niektoré veci, ktoré treba doladiť. Do červenej karty, keď súper ešte nebol v takom nízkom bloku, sme nevyužívali priestory za jeho obranou. S mužstvom som však absolútne spokojný, bohužiaľ, nedali sme gól. Hráči mali šance, avšak zostali nepremenené. Futbal sa hrá na góly, preto sme nezískali tri body."

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Vzhľadom na záver zápasu, i so zreteľom na fakt, že ani do vylúčenia Gabriela sme neboli lepším tímom, bod sa ráta a musíme byť zaň vďačný. Chlapci ukázali charakter a nasadenia. Bol to špecifický zápas, iný ako predchádzajúce, aj čo sa týka nášho držania lopty. V tomto prostredí, na umelej tráve, to pre niektorých hráčov bolo veľmi náročné. Vedeli sme, že si nemôžeme trúfať v súbojoch jeden na jedného, či jazdiť po celom ihrisku. My máme inú filozofiu, ktorá vychádza z typológie hráčov. Netajím, našou snahou bolo držať Žilinu na dostrel a bodovať."

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 0:0

Žlté karty: Zsigmund, Domonkós, Frühwald. Červená karta: 62. Gabriel (Ružomberok). Rozhodovali: Glova - Košecký, Pacák - 1383 divákov.

Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Ďatko (65. Bari), Gidi, Sauer, Javorček (78. Hranica) - Bile, Jambor (78. Nsona), Iľko (65. Essomba).

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Zsigmund, Malý - Luterán, Lavrinčík, Múdry, Selecký - Domonkos (67. J. Maslo), Chobot (46. Hladík) - Gerec (74. Jackuliak).

Foto: tasr

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia