Bude to len povinná jazda?

Bude to len "povinná" jazda?

Ján SvrčekŠport22.3.2024

Dnes (22. marca) a zajtra (23. marca) sú na programe odvetné stretnutia prvého kola play-off Niké extraligy basketbalistiek. Dnes o 17. hod. nastúpi BK AS Trenčín proti Piešťanským Čajkám a zajtra o 16. hod. CBK Košice proti Šamorínu, o 17. hod. je na programe banskobystrické derby BK ŠK UMB - Slávia a o 18. hod. zápas Young Angels Košice - MBK Ružomberok.

V prvých štvrťfinálových dueloch v stredu uspeli pod svojimi košmi družstvá, ktoré teraz sú v úlohe hostiek. Tak, ako sa dalo predpokladať, vážnejší súboj o semifinále sa črtá len v zápase CBK - Šamorín. Prvé stretnutie vyhrali Šamorínčanky 65:59.

Ružomberské družstvo doma vyhrali nad "anjelkami" 89:50. Do východoslovenskej metropole MBK vycestuje s okliešteným kádrom. "Okrem Andrey Andělovej, ktorá je po operácii kolena, budú chýbať aj Kamila Jarošová a Alexandra Buknová," informoval nás tréner Ruže Juraj Suja.

Liptáčky sú aj o odvetnom súboji favoritkami, ale proti mladým, ambicióznym Košičankám nesmú nič podceniť. "Na všetko si treba dať pozor. Hlavne dievčatá musia zodpovedne brániť a premeniť voľné strely. Ony hrajú zónu 1 - 3 - 1. Keď je však kvalitná obrana a dobrý doskok, dá sa to rýchlo prekonať," čo - to naznačil J. Suja.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia