Aj ženská kožená sa vracia po zimnom spánku

Aj ženská "kožená" sa vracia po "zimnom spánku"

Ján SvrčekŠport21.2.2024

V sobotu (24. februára) je na programe prvé jarné a celkove 14. kolo základnej časti I. ligy vo futbale žien. Po 18. kole sa 10 - členný pelotón rozdelí na dve nadstavbové "päťky". Ružomberským futbalistkám, ktoré v súťaži obhajujú lanský "bronz", po jeseni patrí druhá priečka s bilanciou 10 víťazstiev - 2 remízy - 1 prehra. Na úradujúceho majstra Spartak Myjava, ktorý je na čele tabuľky, Ružomberčanky strácajú len dva body.

Po 13 - týždňovej prestávke vaše družstvo v sobotu o 11. hod. na vlastnej "umelke" privíta štvrtý tím tabuľky MFK Dukla Banská Bystrica, ako ste pripravení?

"Smelo môžem povedať, že všetci sa už na úvodný "majstrák" tešíme. Na čom družstvo je a či sme dobre pracovali, to odkryje až jarná časť. Dievčatá, okrem tréningov, majú za sebou aj päť prípravných stretnutí. Všetko išlo o konfrontácie s kvalitnými prvoligovými tímami z Čiech, Poľska a Maďarska. So súpermi z krajín, kde aj ženský futbal je profesionálny, kým na Slovensku na čisto amatérskej báze. Za tieto prípravné zápasy sme veľmi vďační. Ukázali nám, v čom sa môžeme posunúť ďalej. Z rôznych dôvodov, či pre reprezentačné povinnosti niektorých hráčok, alebo zranenia, sa nám ani raz nepodarilo nastúpiť v najsilnejšej zostave. Kompletní však nebudeme ani v sobotu, keďže dve hráčky Darina Hrúziková a nová posila Ema Pivarníková, ktorá prišla z Košíc, sú momentálne s reprezentačnou ´devätnástkou´ v Turecku. Tiež je potešiteľné, že sami súperi nás oslovovali, aby si s Ružomberkom v príprave zmerať sily."

Po jeseni boli rôzne šumy, dievčatá sa dostali aj do hľadáčika iných klubov, aká je aktuálna situácia s kádrom na prahu jari?

"Akurát s nami nepokračuje Viktória Červeňová, ktorí má ambíciu stať sa policajtkou, takže ju čaká, po zvládnutí prijimačiek, príprava a štúdium v Košiciach. My sa hrčke musíme poďakovať, za to, čo pre družstvo odviedla. Len škoda, že na jar nám už nepomôže. Išlo o stabilnú hráčku základnej zostavy, s veľmi dobrými výkonmi. Takisto máme aj jeden príchod, už spomenutú Emu Pivarníkovú."

Máte v pláne zaútočiť na majstra z posledných dvoch ročníkov, Myjavu?

Je to taký náš tajný cieľ, tajná túžba, ktorú by sme si chceli splniť. A uvidíme, ako sa bude jar vyvíjať. Aj Myjava môže zakopnúť, no takisto i my. Musíme sa však sústrediť na vlastné zápasy. Teraz hneď na ten prvý."

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia