Aj v regióne sa začína futbalová jar

Aj v regióne sa začína futbalová jar

Ján SvrčekŠport22.3.2024

Po zimnej prestávke sa tento víkend už aj futbalové súťaže mužov v rámci Stredoslovenského a Liptovského futbalového zväzu zahryznú do svojej jarnej časti.

V štvrtej lige, keďže po jeseni druhý Makov zo súťaže odstúpil, futbalisti Bešeňovej sa bez boja posunuli na druhú priečku.

V V. lige bude zaujímavé sledovať jarnú misiu Švošova, ktorý po prvej "polke" je tretí, keď na lídra z Bobrova stráca tri body.

V najvyššej liptovskej súťaži sa na jar črtá poriadny "napinák". Veď líder tabuľky Černová má iba tri body plus na piatu Lubeľu. Zaujímavú tajničku sľubuje aj bitka o udržanie sa: 12. Liptovská Kokava 9 b., 13. Smrečany/Žiar 8 b., 14. Liptovská Lúžna 8 b., no namočené sú tiež ďalšie mužstvá, zvlášť desiata Hrboltová a jedenáste Iľanovo (po 12 b.).

Na čele ôsmej lige je bez prehry TJ Štart Liptovský Ján (11 víťazstiev - 1 remíza) s rovnakým bodovým ziskom (34) ako druhý Prosiek, no ten odohral o jeden zápas viac. Tretia priečka, s päťbodovým mankom na vedúce duo, patrí nováčikovi TJ Sokol Komjatná. Zo súťaže sa odhlásilo Vavrišovo.

Program mužstiev Ružomberského okresu v prvom jarnom kole

IV. LIGA

24. marca o 10:30 hod.: Bešeňová - Staškov, o 15:00 hod.: Liptovská Štiavnica - Kysucké Nové Mesto.

V. LIGA

24. marca o 15. hod.: Diviaky - Švošov.

VI. LIGA

23. marca o 15:00 hod.: Liptovská Teplá - Turčianska Štiavnička, 24. marca o 15:OO hod.: Trstená - Likavka.

VII. LIGA

24. marca o 15:00 hod.: Liptovská Lúžna - Liptovská Kokava, Liptovské Sliače - Ludrová, Smrečany/Žiar - Lúčky, Dúbrava - Hrboltová, Lisková - Černová.

VIII. LIGA

24. marca o 15:00 hod.: Podtureň - Štiavnička, Hubová - Liptovský Trnovec, Bobrovec - Komjatná.

Foto: facebook

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia