Aj pohladili dušu majiteľa

Aj pohladili dušu majiteľa

Ján SvrčekŠport2.5.2024

Bol to poriadny „napinák“, s infarktovým nábojom až do konca. Keď sa ale naplnila nadstavená šesťminútovka a na „tabuli“ košického štadióna svietil konečný stav finálového zápasu Slovnaft Cupu 2023/2024 MFK Ružomberok – Spartak Trnava 1:0, emócie v tíme, ktorý bol oficiálne vedený ako domáci a takisto v početnom tábore jeho priaznivcov mohli vypuknúť naplno.

Maximálne sa tešil aj majoritný vlastník MFK Ružomberok Milan Fiľo. „Chcem zagratulovať našim chlapcom, odviedli skvelú prácu. Vynikajúco zabojovali. Každý člen mužstva pristúpil k finálovému duelu maximálne zodpovedne. Brankár Tomáš Frühwald mal zákroky európskych parametrov. Avšak komplet ´mančaft´ šliapal naplno, tak ako vládal. Bola to obdivuhodná práca celého mužstva a tá priniesla cenný titul,“ žiaril M. Fiľo. „Verím, že chlapci úspešne zvládnu aj záver ligovej súťaže a celkove naplnia naše ciele.“

Takisto majiteľ obrovskú zápletku veľmi emotívne prežíval až do samého konca. „Netajím, bol to vyše 90 – minútový stres. Zápas som sledoval spolu s československou legendou Tondom Panenkom a asistentom trénera českej reprezentácie Jaroslavom Köstlom. Obaja sedeli vedľa mňa a boli maximálne nervózni, no ja z nich najviac,“ priznal sa M. Fiľo.

Pri prvom pohárovom triumfe Ružomberka v súťažnom ročníku 2005/2006 bol český kormidelník František Komňacký, ktorý potom mužstvo doviedol aj na majstrovský trón. Teraz za úspechom je opäť kouč spoza rieky Moravy Ondřej Smetana. „Myslím si, že pán Smetana by mal pri mužstve pokračovať aj v ďalších sezónach,“ vyhlásil majiteľ ružomberskej futbalovej „koženej“.

V súťažnom ročníku 1996/1997 si futbalisti spod Čebraťa vybojovali postup do našej najvyššej futbalovej súťaže pod hlavičkou FK SCP Ružomberok. Už vtedy M. Fiľo figuroval vo vlastníckej štruktúre papierenského kombinátu v centre dolného Liptova. „Veru, dlhé roky ťahám túto futbalovú káru. Toto je také pohladenie duše. Keby ale tých radostných sezón bolo viac. Nezakrývam, futbalový klub, to je najhoršia investícia môjho života. Po takomto výsledku však človek cíti, že to sa vypláca. Som veľmi rád, že chlapci získali národný pohár,“ dodal Milan Fiľo, tiež spolumajiteľ akciovej spoločnosti Mondi SCP.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia