A. Tučný aj s gólovou trefou

A. Tučný aj s gólovou trefou

Ján SvrčekŠport27.3.2024

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov odohrala dve prípravné stretnutia v Španielsku (2:0) a na Malte (4:1). S mladým "nároďákom" boli aj traja chalani z A mužstva MFK Ružomberok - Tomáš Frühwald, Alexander Selecký a Adam Tučný.

V španielskej Jereze Selecký nastúpil v základnej zostave a Tučný prišiel na ihrisko v 62. min. V Paole proti Malte prvý polčas odchytal Frühwald, Tučný bol na ihrisku do 60. min. a potom ho vystriedal Selecký.

Aké pocity prevládajú z tejto fázy prípravy? - oslovili sme Adama Tučného, ktorý na Malte aj skóroval a dnes, po návrate, sa už zase pripojil k družine trénera Ondřeja Smetanu.

"Výborné. Podľa mňa, sme veľmi dobre zvládli obe stretnutia. Veď málokto čakal, že dokážeme zdolať takú veľmoc, ako je Španielsko."

Čo vaša minutáž?

"S priestorom, ktorý som dostal, musím byť spokojný. Každú príležitosť v reprezentácii si veľmi vážim."

Takou čerešničkou bol asi gólový nástrel, čo poviete?

"Každý gól, či v reprezentácii, alebo v klube, rovnako v príprave, je pre mňa veľmi cenný. V ´dvadsaťjednotke´ sa mi podarilo druhý raz skórovať. Dal som už góly i v iných mládežníckych výberoch."

Ako ste si užili stretnutie proti španielskym rovesníkom pred vyše dvadsaťtisícovou návštevou?

"Na druhej strane boli hráči, čo nastupujú v najvyššej španielskej lige. Do zápasu som naskočil, keď sa viedlo 1:0. Atmosféra v hľadisku bola vynikajúca. Pri každej domácej akcii to na tribúnach vrelo."

Išlo o náročný blok, aj z hľadiska cestovania?

"Určite. Najprv sme leteli do Španielska, odtiaľ zase na Maltu. Včera už o štvrtej ráno nás čakal autobus na letisko. Takže veľa som toho ani nenaspal. O dvanástej sme dorazili na Slovensko."

Už v piatok v Niké lige Ružomberok privíta DAC Dunajská Streda. Ako vnímate tohto súpera?

"Keďže som z Dunajskej Stredy, každý duel proti DAC - u je pre pre mňa zvláštny, špecifický. Dunajská Streda disponuje veľmi kvalitným kádrom, veru nečaká nás nič ľahké. Ale verím, že zase sa dobre pripravíme. DAC bol vždy silný v útoku, avšak ako u prišiel nový španielsky tréner Xisco Muňoz, dosť mužstvo popracovalo aj na defenzíve. Je to taký komplexný tím. V tejto sezóne sme s DAC - om odohrali veľmi dobré zápasy. Vieme ako na nich, čo môže byť naša výhoda."

Foto: sfz

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia