A. Kánová má vo vrecku ôsmu paralympiádu

A. Kánová má vo vrecku ôsmu paralympiádu

Ján SvrčekŠport2.4.2024

Telesne hendikepovaní stolní tenisti netrpezlivo čakali, akú podobu budú mať svetové rebríčky v k 1. aprílu 2024. Pretože dávno bolo známe, že najlepším hráčom a hráčkam zabezpečia definitívne štart na Paralympijských hrách v auguste v Paríži.

V kategórii TT 3 sa v rankingu zo siedmej pozície na šiestu posunula hráčka ŚKST TPŠ Ružomberok Alena Kánová, keď na tejto priečke vystriedala Brazílčanku Joyce De Oliveirovú.

"Vzhľadom na to, že som odohrala len päť turnajov, z ktorých výsledky sa zaratávali do rebríčka, je to veľmi slušné umiestnenie. Na druhej strane za celý rok mám akurát tri prehry. No najdôležitejšie je, že šieste miesto znamená istý štart v Paríži," uviedla k čerstvému rebríčku slovenská reprezentantka.

Účastníčku šiestich letných a jednej zimnej paralympiády tiež teší, že do Paríža sa prebojoval tiež jej partner v mixe Boris Trávniček. "Všetko nasvedčuje tomu, že si zahrám aj zmiešanú štvorhru, čo je takisto veľká výzva," konštatovala Kánová.

Zvedaví sme boli aj na najbližšie plány našej výnimočnej vozičkárky. "Rada by som sa v rankingu posunula ešte vyššie, na 4. miesto. Prvé tri hráčky majú veľký náskok, no o štvrtý ´flek´ chcem zabojovať. Tomu nastavím tiež svoje štarty. Prvý raz na paralympijských hrách sa totiž hneď od začiatku bude hrať ´pavúk´ a nie v skupinách. Takže prvá štvorka z hľadiska nasadenia je veľmi dôležitá. Najbližšie sa predstavím v máji v slovinskom Lašku. Ide o tradičné podujatie, kde sa stretáva celý svet," čo - to prezradila Kánová, ktorá minulý piatok oslávili svoje 44. narodeniny.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia