A. Kaliuzhna s novým osobným rekordom

A. Kaliuzhna s novým osobným rekordom

Ján SvrčekŠport25.3.2024

V odvetnom štvrťfinálovom zápase Niké extraligy basketbalistiek medzi Young Angels Košice a MBK Ružomberok (67:98), hráčka hosťujúceho tímu Ana Kaliuzna za 26:48 min., čo bola na palubovke, domáci kôš zaťažila 32 bodmi, čím si vylepšila doterajšie strelecké maximum.

"V mládežníckej kategórii som práve za Young Angels Košice raz dala 31 bodov. Medzi ženami to bolo najviac v uplynulej sezóne v družstve BK ŠK UMB Banská Bystrica, a to dvadsať sedem bodov," rozhovorila sa rodáčka z Dinpra, ktorá ako 14 - ročná prišla na Slovensko a vlani v lete svoju ďalšiu podkošovú kariéru spojila s liptovským klubom.

V sobotu Kaliuzhna, po dlhšom čase, strelecky doslova ožila. "Hrali sme hlavne kolektívne, tak ako si to prial tréner Juraj Suja. Keďže juniorky mali cez víkend ďalšie dva zápasy, väčšiu minutáž sme dostali my, o niečo staršie hráčky. Som len rada za celkom výdatný priestor. Samozrejme, takúto streleckú formu by som si chcela preniesť aj do najbližších semifinálových zápasov proti Slávii Banská Bystrica. Sú to povzbudzujúce čísla. Čo sa týka streľby, veľa sa jej venujeme. Aj sama, keď mám nejakú voľnú chvíľku, tak to v hale individuálne pilujem," vravela ďalej 21 - ročná, 181 cm vysoká basketbalistka.

Ružomberskej hráčke sa v poslednom stretnutí ujalo i päť trojok z deviatich pokusov. "Navzájom sme si dopriali strely z diaľky. V tomto smere najlepší deň mala Dominika Urbanová, keď trafila sedemkrát."

MBK na východe republiky siahal i po magickej stovke. "To, podľa mňam nebol cieľ. My sme sa zameriavali hlavne na vlastné úlohy, na zadania od trénera. Na doskoky, na odstavovanie, či na rýchle brejky. Aj v týchto veciach bolo vidno zlepšenie. Jedným zo zámerov bolo nedať Košičankám nič zadarmo a držať si ich od začiatku na dištanc," prešla k samotnému stretnutiu Kaliuzhna.

Ana tiež priznala, že, ako sa blíži záver náročnej sezóny, je to čím ďalej, tým ťažšie. "Už prichádza aj únava. Musím totiž spájať šport s povinnosťami na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, kde študujem učiteľstvo telesnej výchovy a trénerstvo," dodala členka Sujovej družiny.

Foto: Young Angels Košice

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia